Sınıra göçmen akınında 6'ncı gün

Türkiye'nin çeşitli illerinden Avrupa'ya gitmek için yola çıkan göçmenler, sınır kapılarının açılmasının 6'ncı gününde de Edirne'ye gelişlerini sürdürüyor.

Haberler 04.03.2020 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geceleri souk havada ate yakarak snmaya çalanlarn yan sra çevredeki kuru aaçlar ve kütükleri kesen göçmenler, brandalarla korunakl alanlar oluturmaya çalyor.

Pazarkule Snr Kaps çevresi bata olmak üzere snr bölgesinde Yunanistana geçi yapmak için bekleyen göçmenler, gece souk havada ate yakarak snmaya çalyor. Türkiyenin çeitli illerinden Avrupaya gitmek için yola çkan göçmenlerin, Edirneye gelileri 6inci gününde de sürüyor. stanbuldan taksi, otobüs ve trenlerle Edirneye gelen göçmenlerin says her geçen saat artyor. Yunanistann Pazarkule Snr Kapsn kapatmasnn ardndan en büyük younluk snr kapsnn çevresinde yaanyor. Yunanistann TOMAdan sklan su ve gaz bombalar ile sert müdahalede bulunup, datmaya çalt göçmenler, engellemelere ramen Yunanistana geçmeyi sürdürüyor. Geceleri souk havada ate yakarak snmaya çalanlarn yan sra çevredeki kuru aaçlar ve kütükleri kesen göçmenler, brandalarla korunakl alanlar oluturmaya çalyor.

SAZ çALIP, ELENDLER

Bir grup göçmen, saz çalarak ve bir su bidonu ile ritim tutarak dans ederken, çocuklar ise çevredeki aaçlara trmanarak her eyden habersiz elenmeye devam ediyor.

YUNAN ASKERNN DDETN ANLATTILAR

Edirnede Meriç Nehri üzerinden geçtikleri Yunanistanda yakalanp, Yunan güvenlik güçleri tarafndan darbedilerek, geri gönderilenler, iddet gördükleri anlar anlatt. Türkiyenin çeitli yerlerinden Edirneye, Yunanistana geçmek için göçmen akn sürüyor. Göçmenler, Yunanistann snr kaplarn kapatmasnn ardndan Meriç Nehri üzerinden snr ap, bu ülkeye geçilerini sürdürüyor. Nehirden botlarla Yunanistana geçen baz göçmenler, Yunan güvenlik güçleri tarafndan darbedilerek, geri gönderildiini söyledi. Aralarnda 5 aylk bebek ve çocuklarn da olduu çok sayda göçmen, öle saatlerinde Edirnenin Uzunköprü ilçesine bal Kiremitçisalih köyüne geldi. Yunan güvenlik güçlerince zorla geri gönderildiklerini anlatan göçmenlerin vücutlarnda darp izleri olduu da görüldü. Köylüler, göçmenlere kyafet ve yiyecek verdi.

Avrupaya gitme hayaliyle Yunanistana geçen Libyal göçmenin srtndaki darp izleri görüldü. Yunan askerlerinin 1000 dolarn aldn aktaran göçmen, yaadklarn gözyalaryla anlatt.

Darbedilme ve geri gönderilme ann anlatan baka göçmen ise Biz Yunanistana gittik. Bizi yakaladlar. Dün saat 3te yakalad, sabaha kadar dövdü. Boru vard, onunla vurdu. Dövüyorlar ve kendileri getiriyorlar dedi.

Yunan güvenlik güçleri tarafndan geri gönderilen göçmenler arasnda, 5 aylk bebei olan Suriyeli aile de bulunuyor.

Ana Sayfaya Git