Sınırda askeri hareketlilik

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, zırhlı araçlarla askeri hareketliliğin olduğu gözleniyor. TSK'ya ait üs noktasında konuşlu zırhlı araçlara, bakımları yapılarak, Türk bayrakları asıldı. Hazırlıkları tamamlanan zırhlı araçların, Fırat'ın doğusunda, ABD ile ikinci ortak kara devriyesinde kullanılabileceği belirtildi.

Haberler 24.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fratn dousundaki terör varlnn sonlandrlarak, snr güvenliinin salanmas ve yerlerinden edilmi sivillerin dönüünün desteklenmesi amacyla Türkiyenin, Suriyenin kuzeyine harekat sinyali vermesinin ardndan anlurfann Akçakale ilçesinde Müterek Harekat Merkezi kuruldu. Türk ve ABD askerlerinin görev yapt merkez faaliyete baladktan sonra Fratn dousunda, iki ülke tarafndan 6 kez hava, 1 kez de kara devriyesi yapld.

ASKER HAREKETLLK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Fratn dousunda Türkiyenin istediklerinin olmamas durumunda eylül ay sonunda harekat düzenlenebilecei mesajnn ardndan snr hattnda balayan hareketlilik, devam ediyor. Zrhl araçlar ile askeri personelin yan sra salk, arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildii snr hattndaki Akçakalede, sabah saatlerinden itibaren TSKya ait üs noktasnda da younluk olmaya balad. Birbiri ardna dizilen zrhl araçlara, bakmlar yapldktan sonra Türk bayraklar asld.

lk ortak kara devriyesinin yapld 8 Eylülden 1 gün önce de ayn noktada zrhl araçlarn bakmlar yaplarak, bayraklarla donatld ve kara devriyesi gerçekletirildi. Bugün ayn noktadaki hareketlilik sonras hazrlklar tamamlanan zrhl araçlarn ABD ile bugün veya yarn yaplmas muhtemel ikinci ortak kara devriyesinde kullanlabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git