Sırp lider Dodik: Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız

Bosna Hersek Devlet Başkanlık Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Rusya'ya yaptırım uygulamayacaklarını açıkladı.

Haberler 20.04.2022 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saraybosna

Srbistann bakenti Belgradda Ukrayna Sava-Srp tarafszl ne anlama geliyor? balkl konferansta konuan Dodik, ülkesinin Rusyaya kar yaptrm uygulamayacan söyledi.

Dodik, Srp Cumhuriyeti Entitesinin birçok eyi yalnz bana yapamayaca için müttefik aray içinde olduunu ve bunu da Batda bulmayacaklarn belirterek, unlar dile getirdi:

ABDnin Bat Balkanlar özel temsilcisi Gabriel Escobar ile konutum. Escobar bana anayasaya aykr bile olsa onlarn politikalarn kabul etmem gerektiini söyledi. Bu politikalar kabul etmeyince problem olutu. Almanya ve ngilterenin de davran biçimi böyle, büyüklük taslyorlar, soukkanllmz korumal, bu frtnadan korunmalyz.

Dodik, Srp Cumhuriyeti Entitesinden Rusyaya yaptrm uygulamasnn istendiine dikkati çekerek, Küçücük Srp Cumhuriyeti Entitesi kime, ne yaptrm uygulayacak. Bosna Hersek absürt olaylarn olduu bir ülke. ifadesini kulland.

Rusyadan hiçbir isteim yok

Dodik, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinle birçok defa görütüünü aktararak, Tandm en pratik en iyi niyetli kiilerden biri. dedi.

Rusyadan hiçbir zaman hiçbir ey istemediini ama asla i birliini de brakmayacan vurgulayan Dodik, Ruslar savaa zorland. Yugoslavya sonras bize de çözümler dayattklar gibi Ukraynada da çözüm dayatlmaya çalld. dedi.

Putinin büyük bir milletin ve devletin, yüce lideri olduunun altn çizen Dodik, Putin gelmeden önce Rusya halk fakirdi, bugün ise bambaka durumdalar. Batllar ne derse desin biz Rusyaya yaptrm uygulamayacaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git