Siviller kalkan yapılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Fırat Nehri'nin doğusundaki alanların terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda onuncu güne girildi. Şu ana kadar 673 teröristin etkisiz hale getirildiği harekat kapsamında TSK ve SMO birliklerinin ilerleyişi sürüyor.

Haberler 18.10.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resulayna yakn bölgede terör örgütünden temizlenen bir köydeki siviller, YPG/PKKnn sivil halkn evlerinden çkmasna izin vermediini ve onlar canl kalkan olarak kullandklarn söyledi.

673 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Onuncu gününe giren Bar Pnar Harekatnda u ana kadar 673 terörist etkisiz hale getirildi. çok sayda teröristin silahlarn brakarak kaçt Fratn dousundaki bölgelerde halen gizlenen teröristler ise meskun mahal operasyonlar kapsamnda güvenlik güçlerince tek tek bulunarak etkisiz hale getiriliyor. Zaman zaman TSK ve SMO birliklerine ya da Türkiyeye yönelik saldr düzenlemeye kalkan teröristler ise insansz hava araçlar ve dier istihbarat kaynaklar ile tespit edilmesinin ardndan snr birliklerinden yaplan obüs atlar ile vuruluyor.

AKçAKALE SINIRINDA SESSZLK

Tel Abyadn teröristlerden temizlenmesinin ardndan snr komusu Akçakalede ise sessizlik hakim. Roket ve havan atlarnn son bulmasnn ardndan Akçakalede vatandalar, eski günlerine dönmenin mutluluunu yaarken, harekatn baaryla tamamlanmas dileini dile getirdi.

SEVKYAT SÜRÜYOR

Harekat kapsamnda asker ve askeri araç sevkiyat da sürüyor. TSK ve SMO askerleri anlurfann Akçakale ve Ceylanpnar snr hattndan geçerek Suriyedeki birliklere katlp, harekata destek veriyor.

RESULAYNDA SOKAK çATIMALARI SÜRÜYOR

Buarada, anlurfann Ceylanpnar ilçesi karsnda bulunan Resulayndaki terör hedefleri, snr birliklerinde konulu bulunan obüslerle vuruluyor. Bölgede tespit edilen 300 civarndaki tünele gizlenen teröristler, nokta atyla etkisiz hale getiriliyor. Resulayndaki çatma sesleri, Ceylanpnar sokaklarndan da duyuluyor. Resulyann güneyinde bulunan M4 yolundaki Aliye silolar TSK ve SMO askerleri tarafndan ele geçirildi. Burada yaplan aramalarda, teröristlere ait çok sayda mühimmat ve yaam malzemesi bulundu.

ÖRGÜTÜN KRL OYUN DEFRE OLDU

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, kontrolünü saladklar köyde YPG/PKKnn kirli oyununu engelledi. YPG/PKKnn canl kalkan olarak kulland sivilleri teröristlerin elinden kurtard.Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafndan paylalan görüntülere, Liva ükür El imal Tugay komutanlarndan Yüzba Halil Hayriyyenin, kurtarlan sivillerle diyalou yansd. Görüntülerde, Sizi kim kurtard? sorusuna bir genç, Suriye Milli Ordusu cevabn veriyor. YPG/PKK size nasl davrand? sorusuna ise, Suriyeliler, çok kötü. Eyalarmz çalyorlar, bo evlerde brakyorlar. çkmamza da izin vermiyorlar. Bizi kurtardnz için teekkür ederiz ifadelerini kullanyorlar. SMO komutannn, Canl kalkan m yapyorlar sorusunu ise Evet diye cevaplyorlar. Ardndan Yüzba Halil Hayriyye, Biz kardeiz. Sizi kurtaracaz ve sonrasnda evlerinize, yurdunuza döneceksiniz diyor.

SMO askerlerinden bölgede çok sayda ailenin, YPG/PKK tarafndan evlerine hapsedildii ve canl kalkan olarak kullanld bilgisi örenildi.

Ana Sayfaya Git