"Siyasi ve maddi hiçbir şantajı kabul etmeyeceğiz"

ABD'yi Uluslararası Adalet Divanı'na şikâyet eden Filistin'den "Siyasi ve maddi hiçbir şantajı kabul etmeyeceğiz." açıklaması geldi.

Haberler 30.09.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Dileri Bakan Riyad el-Maliki, yazl açklamasnda, Uluslararas Adalet Divanna ABD aleyhine yaptklar bavuruyla ilgili gerekçelerini aktard.

Mays aynda ABDye Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tamamas talebini içeren ve bunun Viyana Anlamas ve Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi kararlarna aykr olduunu anlatan bir mektup gönderdiklerini belirten Maliki, resmi bir yant gelmemesi üzerine 4 Temmuzda ABD Dileri Bakanlna diplomatik nota verdiklerini ifade etti.

Maliki, gerekli yasal sürenin dolmasnn ardndan ABDye kar dava açmak için artlarn olumasyla resmi olarak Uluslararas Adalet Divanna bavurduklarn kaydetti.

HAKKIMIZI VE HALKIMIZI TEREDDÜT ETMEDEN SAVUNUYORUZ

Bu admn Viyana Anlamas ve bununla ilikili dier anlamalar imzalayan bir ülke olarak egemenlik hakkn korumak için atldna dikkati çeken Maliki, Biz hakkmz ve halkmz tereddüt etmeden savunuyoruz. Siyasi ve maddi hiçbir antaj kabul etmeyeceiz. ifadelerini kulland.

Filistin Dileri Bakan Maliki, Kudüs karar ve Yahudi yerleim yerleri gibi tüm yasa d uygulamalara kar ciddi admlar attklarnn da altn çizdi.

ABD Bakan Donald Trumpn 6 Aralk 2017de Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas ve ülkesinin Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tayacan açklamasnn ardndan yeni büyükelçilik binas 14 Mays 2018de resmi törenle açlmt.

Merkezi Laheyde bulunan Uluslararas Adalet Divanndan bugün yaplan yazl açklamada, Filistinin, ABDnin büyükelçiliini Kudüse tayarak uluslararas anlamalara aykr davrand gerekçesiyle mahkemeye bavurduu bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git