Siyonistler Filistinli balıkçı teknelerine ağır silahlarla ateş açtı

İşgalci siyonistlere ait hücumbotların bu sabah Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerine ateş açtığı bildirildi.

Haberler 17.08.2019 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elde edilen bilgiye göre, igalci siyonistler Gazze eridinin kuzey sahilleri açklarnda avlanan Filistinli balkçlara ar silahlarla ate açt ve ses bombas att.

galcilerin saldrsnda Filistinli balkçlardan ölen ya da yaralanann olmadn ifade edilirken, Gazze eridi açklarnda avlanan Filistinli balkç teknelerinin avlanma mesafesi dna çkmamalarna ramen siyonistlerin ate açarak taciz etmeyi sürdürdüü belirtildi.

galciler, 2014 yaznda Filistinli gruplar ve igal rejimi arasnda Msrn arabuluculuuyla imzalanan atekes anlamasn o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.

Gazze eridi açklarnda avlanan Filistinli balkçlar taciz eden igalciler, ayrca snr ihlali yapp Filistinlilere ait topraklara giriyor ve arazi tesviyesi yapyor, snra yakn bölgelerdeki tarm arazilerine, söz konusu bölgelerde çalan çiftçilere, içilere ve ku avclarna da ate açyor.

galcilerin yaptklar ihlallerin; Msr, Katar ve Birlemi Milletlerin arabuluculuuyla 2018 ylnda salanan atekese de aykr olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git