Siyonistler Mescid-i Aksa'yı bastı

İşgal çetelerinin eşliğinde onlarca işgalci yahudi ve iki sözde milletvekili Mescid- i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 10.07.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yahudi yerleimcilerden oluan gruplar bu sabah igal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinden Yehuda Glick ve Shuli Moalem eliinde Mescid- i Aksaya baskn düzenledi.

Edinilen bilgilere göre, onlarca igalci Yahudi bu sabah igal çetelerinin eliinde El Maaribe Kapsndan geçerek Mescid- i Aksaya girdi.

gal çetelerinin Mescid- i Aksann avlusunu adeta askeri klaya çevirdii ve igal altndaki topraklarda oturan siyonistlerden oluan baka gruplarn da baskn için bekledii belirtildi.

Benyamin Netanyahu, iki buçuk yl aradan sonra igal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin Mescid- i Aksaya girmelerine izin veren skandal bir karar almt.

Mescid- i Aksay bast

Siyonist rejimi tarm bakan Uri Ariel, dün sabah Mescid- i Aksaya düzenlenen baskna katlarak kararn ardndan Mescid- i Aksaya giren ilk igalci rejim bakan oldu.

Mescid- i Aksay igalci Yahudiler ve Müslümanlar arasnda zaman ve mekan bakmndan ikiye bölme planlar yapan igal rejimi, oldubitti yaparak bu planlarn hayata geçirebilecei zemini hazrlamalar için igalci Yahudileri Mescid- i Aksaya baskn düzenlemeye tevik ediyor.

gal çetelerinin eliinde Mescid- i Aksaya giren igalci Yahudiler, bir süre avluda dolatktan sonra Es Silsile Kapsndan çkyor.

gal çetesi, igalci Yahudilerin Mescid- i Aksaya baskn düzenlemesine öleden önce ve sonra olmak üzere iki ayr zaman diliminde izin verirken, igalci Yahudiler basknlar için daha çok cemaatin az olduu sabah saatlerini tercih ediyor.

Ana Sayfaya Git