Skandal Türkiye manşeti

Nefretçi söylemleriyle tekrar gündeme gelmeye çalışan Yunan medyasında skandal Türkiye manşeti.

Haberler 03.10.2023 - 10:23 Son Güncelleme : 03.10.2023 - 10:23

Azerbaycanın Karabağ zaferine ilişkin Yunan medyasından skandal bir analiz geldi. Haberde Ankaranın Azerbaycanın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamasını desteklerken Kıbrıstaki durumu buna benzeterek Türkiyeye ikiyüzlü denildi.

Azerbaycanın Tarihi başarısında Türkiyenin rolünün büyük olduğunu belirten Yunan Kathimerini Türkiyenin ikiyüzlülüğü başlıklı skandal bir haber yayınladı. Dağlık Karabağ meselesini Kıbrısa benzetti ve iki devletli çözüme karşı çıktı.

SKANDAL İFADELER

Yunan basını Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu atmosferi tersine çevirecek bir haber ile okuyucularının karşısına çıktı. Azerbaycanın Dağlık Karabağ zaferi ile Kıbrıs meselesini birbirine benzeten Yunan basını Türkiyeye yönelik skandal ithamlarda bulundu.

ERMENİSTAN ABLUKA ALTINDA

Dağlık Karabağda Azerbaycanın tarihi zaferini gündemine taşıyan Yunan Kathimerini, Dağlık Karabağın Azerbaycanın egemen toprağı olduğunun uluslararası alanda tanındığını belirtti. Azerbaycanın Karabağda elde ettiği başarıdan tarihi zafer olarak bahsedilirken Ermenistanın batıda düşman Türkiye ve doğuda intikamcı Azerbaycan arasında abluka altında kaldığını iddia etti.

Azerbaycanın toprak bütünlüğünün restorasyonunun Türkiye gibi vazgeçilmez müttefikler tarafından garanti altına alındığı yazılan haberde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan ordusunu NATO doktrinine göre eğittiği vurgulandı. Ankaranın Azerbaycanın 2020 ve 2023 zaferinden hem övgü aldığı hem de gurur duyduğu yazıldı.

Bu durumu ise, Kıbrıs meselesine bağladılar. Kıbrıs Türküne yapılan zulmün üstünü örten Yunan basını Türkiyenin 49 yıldır Kıbrısı işgal ettiğini iddia ederek yeni bir skandala imza attı.

Ankaranın Azerbaycanın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamasını desteklerken Kıbrıstaki durumu buna benzeterek Türkiyeye ikiyüzlü denildi.

Haberde, Kıbrıs Barış Harektının hangi gerekçeyle yapıldığını, Kıbrıslı Türkleri adadan göndermek için yaptıkları unutulup Kıbrıslı Türklerin soykırım tehlikesinde olmadığı savunuldu.

ABYE çAĞRI

Kıbrıs sorununun çözümü için Brükselden destek istedikleri belirtilen haberde, Brüksel Türkiyeye temel gerçeği hatırlatmalı denildi.

Haber merkezi

Ana Sayfaya Git