SMDK, Lübnan'da tutuklu Suriyelilerin serbest bırakılmasını istedi

SMDK Başkanı Abdurrahman Mustafa, Lübnan Başbakanı Saad elHariri'ye mektup göndererek, Lübnan'da tutuklu muhalif Suriyelilerin serbest bırakılmasını talep etti

Haberler 22.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustafa, Esed rejimine destek veren Hizbullahn Suriyeden çkarlmasn istedi

Suriyeli muhaliflerin çat kuruluu Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Bakan Abdurrahman Mustafa, aslsz iddialarla Lübnanda tutuklanan Bear Esed rejimi kart Suriyelilerin yeniden yarglanarak serbest braklmasn istedi.

SMDKnin internet sitesinden yaplan açklamada, Bakan Mustafann, Lübnandaki tutuklu Suriyelilerin durumu ile Suriyede Esed rejimine destek veren Hizbullahn hak ihlallerine ilikin Lübnan Babakan Saad elHaririye özel bir mektup gönderdii bildirildi.

Mektupta, Lübnanda tutuklu Suriyelilerin adil bir ekilde yeniden yarglanmas gerektiine dikkat çekilerek, aslsz iddialarla Lübnanda tutuklanan ve ar cezalara çarptrlan rejim kart Suriyelilerin bir an önce serbest braklmas talep edildi.

Hizbullahn Suriyeden çkarlmas çars

Rejime destek için Suriyeye giren Hizbullahn Suriyelilere yönelik hak ihlallerinin arttna iaret edilen mektupta, Suriyeli vatandalarn korunmas istendi.

Hizbullahn Suriyenin içilerine karmasnn kabul edilmez bir durum olduu belirtilen mektupta, Hizbullahn Suriyeden bir an önce çkarlmas çars yapld.

Mektupta, u ifadeler yer ald:

Hizbullah milislerinin Esed rejimine destek için Suriyeye girmesi ve rejimin iledii insanlk suçlarna ortak olmas, Suriyelilerin canlarn kurtarmak için Lübnana ve dier ülkelere göç etmesinin sebebidir.

Ana Sayfaya Git