Soçi'de Suriye konulu Garantörler Toplantısı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Soçi'de Astana formatlı 10. Garantörler Toplantısı kapsamında Türk, İranlı ve Rus heyetlerle Anayasa Komitesi oluşturma çalışmalarıyla ilgili gayriresmi görüşme yaptı.

Haberler 02.08.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

De Mistura ve garantör ülkeler, Soçideki Radisson Blu Paradise Resort Oteliinde yerel saatle 10.00 sralarnda anayasa konulu bir görüme gerçekletirdi.

BM temsilcisi, gayriresmi görüme sonrasnda gazetecilere yapt açklamada, toplantnn olumlu geçtiini belirterek, Garantör ülkelere rejim, muhalefet ve sivil toplumdan oluacak Anayasa Komitesinin üyelerinin belirlenmesi için prosedürleri sundum. ifadesini kulland.

De Misturann basn ofisinden yaplan açklamada da temsilcinin, garantör ülkelerle eylül aynn banda Cenevrede anayasa konusunda resmi toplant için bir araya gelmeyi bekledii bildirildi.

- Türk, Rus ve ranl heyetler, üçlü görümeye girdi

BM toplantsnn ardndan Büyükelçi Sedat Önal, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin temsilcisi Aleksandr Lavrentiyev ve ran Dileri Bakan Yardmcs Hüseyin Cabiri bakanlndaki Türk, Rus ve ranl heyetler, üçlü görümeye girdi.

Garantör ülkeler, gün içinde düzenlenecek ana toplantda okunmas beklenen nihai bildiri için uzla salamaya çalacaklar.

Bu esnada muhalefet ve rejim heyetleri de BM ve garantörlerle ayr ayr ikili görümeler yapacak.

Sonuç bildirisinde taraflarn, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde atekes rejiminin korunmasnda mutabk kaldklar vurgusunun yer almas bekleniyor.

Taraflar, dünkü ön görümelerde güven artrc önlemler kapsamnda sembolik sayda tutuklu ve esirin karlkl serbest braklmas konusunda uzlamt.

Ana Sayfaya Git