Son dakika! ABD öncülüğünde hava saldırısı! 42 sivil öldü

Suriye'de düzenlenen hava saldırısında 42 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Son dakika yapılan açıklama da ABD öncülüğündeki hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırı da 42 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberler 27.06.2017 - 17:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede düzenlenen hava saldrsnda 42 kiinin yaamn yitirdii açkland. Son dakika yaplan açklama da ABD öncülüündeki hava kuvvetlerinin düzenledii saldr da 42 sivilin hayatn kaybettii açkland.

Londra merkezli Suriye nsan Haklar Gözlemevi, ABD öncülüündeki koalisyonun Suriyenin Deyrizor eyaletinde bulunan Mayadeen ehri yaknlarnda hava saldrs düzenlediini duyurdu. Dün gerçekletirilen hava saldrsnda yaklak 42 mahkumun hayatn kaybettii, 15 DEA militannn da öldürüldüü aktarld. Suriye basn ise, hava saldrsnn terör örgütü DEA tarafndan hapishane olarak kullanlan binaya yönelik gerçekletirildiini bildirdi. Koalisyon Sözcüsü, kayplarla ilgili raporun hazrlandn dile getirdi.

Mayadeen, Deyrizor kentinin 45 kilometre güneydousunda yer alyor. Koalisyon güçlerinin Suriye ve Irakta terör örgütü DEAa kar 2014 ylndan bu yana 21 bin 35 hava saldr düzenledii kaydediliyor. Bu hava saldrlarnda 484 sivilin hayatn kaybettii belirtilirken, insan haklar gruplar bu rakamn çok daha fazla olduunu dile getiriyor.

Ana Sayfaya Git