SON DAKİKA! Kuzey Kore füze fırlatma tarihi verdi!

Kuzey Kore füzelerini fırlatmak için son dakika tarih verdi. Kuzey Kore resmi haber ajansında yer alan açıklamada, Guam'a 4 adet füze yollamak için yapılan plan ağustos ortasında hazır olacak.

Haberler 10.08.2017 - 03:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Kore füzelerini frlatmak için son dakika tarih verdi. Kuzey Kore resmi haber ajansnda yer alan açklamada, Guama 4 adet füze yollamak için yaplan plan austos ortasnda hazr olacak.

ABD ve Kuzey Kore arasndaki füze restlemesi devam ederken, Pyongyang yönetimi Guama orta menzilli füze saldrsn içeren plan için ilk kez tarih verdi.

Kuzey Kore haber ajansnda yer alan açklamaya göre, austos aynda ABDye bal özerk Guam açklarna 4 adet orta menzilli füze frlatma plan hazr olacak. Açklamada Kuzey Kore lideri Kim Jong-unun onaynnn beklendii belirtildi.

Kuzey Kore ordusundan gelen açklamada, Planmz yapacaz ve Guam vurmak için Bakomutanmzn emrini bekleyeceiz denildi. Kuzey Koreli yetkililer, ayrca, Trumpn tehditlerini bir avuç saçmalktan ibaret olarak nitelendirdi.?

Pasifik Okyanusunda bulunan ve Kuzey Koreye 3400 km uzaklkta olan Guamda Anderson Hava Üssü yer alyor. Söz konusu üs, B-1 bombardman uçaklar tarafndan Güney Kore hava sahasndaki uçulardan sonra yakt ikmali için kullanlyor.

Trump, Kuzey Korenin nükleer faaliyetlerine ve ABDye kar hamlelere devam etmesi halinde, Dünyann imdiye kadar görmedii bir hiddetle yüzleeceini söyleyerek tehdit etmiti. (Sputnik)

Ana Sayfaya Git