Sorunumuz halkla değil yönetimledir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olumlu adım atıldığı takdirde kapalı olan kapılarımızı açarız. 'Kapılarımızı Ermenistan'a kapatalım' diye bir derdimiz yok. Bizim sorunumuz hakla değil, yönetimle" diye konuştu.

Haberler 11.12.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev ile Gençlik Saraynda ortak basn toplants düzenlendi. Cumhurbakan Erdoan ve Azerbaycan Cumhurbakan Aliyevin ba baa gerçekletirdikleri görümenin ardndan ikili ticari anlamalar imzaland. kili anlamalarn ardndan, iki lider ortak basn düzenledi.

CUMHURBAKANI ERDOAN:KARABADA BU çLE NEDEN çEKTRLD?

Cumhurbakan Erdoann basn toplantsndaki konumasn u ifadelerle sürdürdü:

44 günlük sava sonrasnda ortaya çkan netice Azerbaycandaki kardelerimiz gibi, Türkiyedeki kardelerini de sevindirmitir. Buna özellikle de yazl-görsel medyann büyük ksm katld ve bu zaferi beraber, sürekli olarak kutladlar, mesajlarn da bu istikamette verdiler. Bugün bu törenlere biz kardeimin de davetiyle geldik. Caddedeki o heyecan gördüümüz zaman böyle bir zaferin neticesinde ancak coku böyle olurdu, bunu gördük. Ortada u anda bugün etraflca kardeimle görütük. Karaba niçin bugüne kadar sürüncemede kald? Neden 30 sene Karabada bu çile çektirildi? Minsk üçlüsü denilen bu üçlünün ii neydi? Bunlar dünyann en güçlü ülkeleriydi. Neden bu oyaland? Neden neticelendirilmedi? Neticiye kavuturamazlar myd acaba? Kavuturabilirlerdi.

FRANSANIN TAVRINA ELETR

Fakat daha sonra çok daha olumlu mesajlar gelmeye balad. Bunlarn banda da Fransa. Devaml gardam aryordu, ondan neticeler elde etmeye çalyordu. Zaman zaman bize de ulamak istiyordu ama dorusu dönmedik. Biliyordu ki dert bakayd. Bunu da özellikle kardelerimiz göbeimizi keseceiz dediler, adm attlar. Adm attktan sonra da i yürümeye balad. Platform konusunu ben de önemsiyorum. Gerekirse 6l bir platform da oluturabiliriz dedi. Sayn Putin de bunu kabullendi. Rusya-Türkiye-Azerbaycan-ran-Gürcistan eer kabullenir uyarlarsa, Ermenistan da bu platformda yer alabilir. 6l platform ile bölgesel bar tesis edelim dediler. Bugün de kardeime söyledim; eer bu konuda olumlu adm atlrsa biz de kapal kaplarmz açarz. Kaplarmz Ermenistana kapatalm diye bir derdimiz yok. Ermenistan halkna da bir kinimiz yok. Skntmz Ermenistan yönetimiyledir. Benim ülkemde yüz bin Ermeni vatandamz var.

ALYEV: ERDOAN TÜRKYES DÜNYA çN BR ÖRNEKTR

Azerbaycan Cumhurbakan Aliyevde düzenlenen basn toplantsnda u ifadelere yer verdi: Türkiye çatmann ilk günlerinden itibaren desteini göstermitir. Türkiye gibi kardeimizin yanmzda olmas bize güç verdi. Biz güçten istifade ederek kendi topraklarmz geri aldk. Kendi kardeimi karlarken, Türkiyede olurken, Türkiye ile Azerbaycan kadar birbirine yakn ülkelerin olmadn gördüm.Birbirinin her zaman yannda olan ikinci bir ülke yoktur. Aziz kardeimin liderlii sayesinde dünyann birçok ülkesinde, Türkiye hakk, adaleti koruyor, ezilmi haklarn çkarlarn savunuyor. Bugün Erdoan Türkiyesi dünya için bir örnektir. Bamszlk, mertlik, cesaret örneidir. Ve gelimilik örneidir. Bizim ehirlerimiz Türkiye ve Azerbaycan bayraklaryla bezendi. Bu insanlarn yüreinden gelen duygulard.

Ana Sayfaya Git