Sri Lanka’daki saldırganlardan 8'inin kimliği belli oldu

Sri Lanka’da 2'si Türk, 359 kişinin hayatını kaybettiği 3 kilise, 3 otel ve 2 farklı bölgede meydana gelen toplam 8 patlamadan sorumlu olan 9 kişiden 8’inin kimliğinin belirlendiği duyuruldu.

Haberler 25.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sri Lanka polisi basn sözcüsünün yapt açklamada, patlamalar gerçekletiren 9 kiiden 8inin kimliinin belirlendii duyuruldu. Açklamada, Pazar günü gerçekletirilen saldrlarla ilgili olarak 60tan fazla üphelinin gözaltnda olduu ve bunlardan 36snn da an itibariyle sorguda olduu belirtildi. Ayrca bugün gerçekletirilen operasyonlarda 3 üpheli paketin ve 2 motosikletin kontrollü patlatld ve üpheli kii ve araçlara yönelik aratrmann devam ettii bilgisi de açklamada yer ald.

SALDIRILARI DEA ÜSTLEND

Sri Lanka basn 359 kiinin hayatn kaybettii saldrlar DEAn üstlendiini duyurdu. Örgütün sosyal medya hesabndan açklamann yapld ancak bir kant sunulmad belirtildi.

OTOBÜS TERMNALNDE 87 ADET PATLAYICI BULUNDU

Sri Lanka Polis Müdürlüü, Fort Otobüs Terminalinde 87 adet patlaycnn ele geçirildiini; soruturmann sürdüü, henüz bunla alakal kimsenin gözaltna alnmadn duyurdu.

LK ALTI PATLAMADA KLSELER VE OTELLER HEDEF ALINDI

Patlamalar, Katuwapitiya (Katanada) ve Batticaloadaki 3 kilise ile Kolombodaki 3 otelde meydana geldiini duyurdu. lk patlamalar kiliselerde oldu ardndan Kolombodaki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde pe pee patlamalar meydana geldi.

YEDNC PATLAMA DEHWALADA

Yedinci patlama Kolombo ehrinin en büyük banliyösü Dehiwala-Laviniada patlamann gerçekleti. Patlamada 2 kii hayatn kaybetti.

SEKZNC PATLAMA DEMATAGODADA

Sekizinci patlama Kolombonun Dematagoda banliyösünde yer alan Mahavila Udyana yolunda gerçekleti. Polis ekiplerinin saldrlarla alakal olduu düünülen bir üphelinin evine yönelik operasyon düzenledikleri srada patlamann oldu. Patlamada 3 polis hayatn kaybetti.

BR MNBÜS VE MOTOSKLET KONTROLLÜ EKLDE PATLATILDI

Kolombo ehrinde St. Anthonys Kilisesi yaknnda dün park halindeki bir minibüsteki düzenek, bomba imha uzmanlarnca kontrollü olarak patlatld. Bugün de yine bakenti Kolomboda bir sinema yaknlarnda üpheli olarak görülen bir motosiklet uzman ekiplerce kontrollü olarak patlatld. Güvenlik kuvvetlerinin Savoy Sinemas yaknnda park halinde bir motosikletten üphelenmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanlar çarld. Ekipler motosikleti kontrollü ekilde patlatt.

SR LANKADA HAVALMANI YAKININDAK ÜPHEL PAKETTEN BOMBA çIKTI

Sri Lankada havaliman yaknnda önceki gün tespit edilen paketten bomba çkm, bomba, uzman ekiplerce etkisiz hale getirilmiti. Sri Lanka güvenlik kuvvetleri, Negombo ehrinde bulunan Bandaranaike Uluslararas Havaalan yaknnda bir üpheli paketi fark ettiklerini; bomba imha uzmanlarnn inceledii paketten bomba çktn bombann uzman ekiplerce etkisiz hale getirildiini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git