Su dağıtımında kara propaganda

PKK/YPG, Haseke bölgesine giden suyun bilinçli olarak kesildiği yönünde gerçek dışı iddialarla kara propagandayı sürdürüyor

Haberler 27.04.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklar, rejim kaynakl bir sorunu Türkiyeye mal etmeye çalan terör örgütü üyelerinin, Türkiye dümanln körüklemeye çaltn belirtti

Bar Pnar Harekat bölgesine giden suyun bilinçli kesildiine yönelik iddialarn gerçei yanstmadn ifade eden kaynaklar, Türkiyenin PKK/YPG tarafndan kullanlamaz hale getirilen Allouk Su Tesisini onararak bölgede su datm yaptn ancak rejimin yeterli elektrik salamamas ve gerekli tamiratlar yapmamas nedeniyle yaanan enerji kesintilerinin istenilen seviyede su verilememesine neden olduunu bildirdi

Bar Pnar Harekat bölgesine giden suyun bilinçli kesildiine yönelik iddialarn gerçei yanstmad, rejimin yeterli elektrik salamamas ve gerekli tamiratlar yapmamas nedeniyle yaanan enerji kesintilerinin bölgeye bir süredir istenilen seviyede su verilememesine neden olduu bildirildi.

PKK/YPG, Suriyenin Haseke bölgesine giden suyu kesen Türkiyenin böylelikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna neden olmak istedii yönünde gerçek d iddialarla kara propaganda yapmay amaçlyor. Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, rejim kaynakl bir sorunu Türkiyeye mal etmeye çalan terör örgütü üyeleri, Türkiye dümanln körüklemeye çalyor.

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasndaki görümelerde, Türkiyenin kontrolündeki Bar Pnar bölgesinden Haseke ve krsal kesimine su verilmesi ile Tirin ve Tabka barajlarndan Pnar bölgesinin ihtiyacnn karland Mabruka Elektrik Santraline elektrik salanmas hususunda mutabk kalnmt.

PKK/YPG tarafndan kullanlamaz hale getirilen Haseke ve krsal kesimleri besleyen Allouk Su Tesisinin yeniden çalmas için onarm faaliyetlerini bu görümelerin ardndan balatan Türkiyenin çabalaryla geçen kasm aynda Haseke ve krsal kesimine su verilmeye balanmt.

RUS KONTROLÜNDEK BÖLGE

Ruslarn kontrolünde rejime ait görevliler, Mabruka Elektrik Santralinin ve tayc hatlarn tamirine balad ancak çalmalarn sonu getirilemedi.

Rejim tarafndan Tirn ve Tabka barajndan Pnar Bölgesindeki elektrik datm merkezi olan Mabruka Güç Santraline yeterli seviyede elektrik verilmemesi nedeniyle bölgede sklkla elektrik kesiliyor. Rejim tarafndan Tirn ve Tabka barajndan Mabruka Güç Santraline 10 megavat elektrik veriliyor. Pnar Bölgesinin elektrik ihtiyac olan 70 megavatn tam olarak karlanamamas nedeniyle bölgede sklkla elektrik kesintileri yaanyor. Bu kesintiler Bar Pnar bölgesinde bata Allouk Su Tesisi olmak üzere, Resulayn ve Tel-Abyad ile bunlarn krsaln besleyen su kuyularndaki tesislerin de salkl ve tam kapasite ile çaltrlamamasna neden oluyor.

Söz konusu su tesislerindeki jeneratörlerin yetersiz kalmas, bir ksmnn arzal olmas ve jeneratörlerin çaltrlmas için gerekli mazotun temininde yaanan güçlükler nedeniyle gerek Bar Pnar bölgesine gerekse Haseke bölgesine bir süredir istenilen seviyede su verilemiyor. Bu nedenle de Bar Pnar bölgesindeki halk, kuyu suyu kullanmak zorunda kalyor.

Yetkililer, Haseke ve krsal ile Bar Pnar bölgesini, olumsuz ekilde etkileyen elektrik ve su sorununun çözümü için rejimin elektrik trafolarn ve hatlarn tamir etmesi gerektiini, Pnar bölgesine en az 70 megavat gücünde ve kesintisiz elektrik verilmesi gerektiini vurguluyor.

Rejimin yeterli elektrik salamamas ve gerekli tamiratlar yapmamas üzerine yaanan elektrik ve buna bal su sorunu, terör örgütü PKK/YPG tarafndan istismar edilirken bölgedeki baz kaynaklar, örgütün Tirn ve Tabka barajndaki rejim unsurlarna Pnar bölgesine yetersiz elektrik verilmesi için bask yaptn ifade ediyor.

Ana Sayfaya Git