Sudan'da Askeri Geçici Konseyi aday göstermeyecek

Halk tarafından kabul edilmeyen darbecilerin sözcüsü Korgeneral Kebbaşi, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından oluşturulacağını söyledi.

Haberler 16.04.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri Geçi Konseyi, Sudanda kurulacak yeni hükümetin siyasiler tarafndan kurulacan, konseyin hükümete herhangi bir aday göstermeyeceini açklad.

Askeri Geçici Konsey Sözcüsü Korgeneral emseddin Kebbai düzenledii basn toplantsnda, konsey tarafndan alnan kararlara ilikin açklamalarda bulundu.

Kebbai, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafndan oluturulacan, Askeri Konseyin aday göstermeyeceini söyledi.

Askeri Geçici Konseyden aday yok

Ebu Bekir Mustafann güvenlik ve istihbaratn müdürü olarak atandn belirten Kebbai, güvenlik ve istihbarat birimlerine ilikin birtakm düzenlemelerin yapldn dile getirdi.

Konseye bal alt komisyonlarn oluturulduunu aktaran Kebbai, bunlara örnek olarak Ekonomi ve D likiler komisyonlarn gösterdi.

Kebbai, insan haklarn ihlal etmesi nedeniyle ilgili STKlarn eletirilerine maruz kalan ntizam Kanunu olarak bilinen Genel Görünü ve Giyim Kuam Yasasnn yeniden gözden geçirilmesine karar verildiini de söyledi.

Göstericilerin korunmas bizim sorumluluumuz altndadr diyen Kebbai, gösteri ve izin verilen protestolarla köprü ve yollarn kapatlmasna ise izin verilmeyecei uyarsnda bulundu.

Kebbai, birçok kesim tarafnda bu aamada yardm edilmesi konusunda vaatler aldklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git