Sudan’da askeri yönetim teknokrat hükümeti istiyor

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Orgeneral Hımidti, askeri yönetimin teknokrat hükümeti kurmak istediğini belirterek bu konuda halk tarafından yetkili olduklarını savundu.

Haberler 17.06.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sudan Askeri Geçi Konseyi (AGK) Bakan Yardmcs Orgeneral Muhammed Hamdan Daklu Hmidti, askeri yönetimin teknokrat hükümeti kurmak istediini belirterek bu konuda halk tarafndan yetkili olduklarn savundu.

Bakent Hartumun kuzeyinde Nil Nehri eyaletinde halka hitap eden Hmidti, Sudan seçimler olmadan yönetmek için 4 yllk bir geçi dönemi çars yaparak politik oyun oynayanlarn gayet iyi farkndayz. Halkn taleplerinin yerine getirilmesi için anlamaya varmaya çalyoruz. Tek bir kesimin Sudan yönetme hakk yok. Halk devriminde pay olan herkesle iletiim içinde olacaz. Bugünlerde imajmz bozuk ancak bu kalabalk bizim doru yolda olduumuzu gösteriyor. Teknokrat hükümeti kurmak istiyoruz. Bunun için halkn yetkisine sahibiz. diye konutu.

Teknokrat hükümeti istiyor

sim vermeden baz ülkelerin büyükelçilerini ülkesine kar komplo kurmakla suçlayan Hmidti, ilerleyen günlerde bu planlarn boyutlarnn ortaya çkacan söyledi.

Ordu bünyesindeki Hzl Destek Kuvvetlerinin (HDK) herhangi bir siyasi partinin uzants olmadn ifade eden AGK Bakan Yardmcs, Sudandaki deiimde pay bulunan HDKnin hakszlk ve karalamaya maruz kaldn öne sürdü.

Ana Sayfaya Git