Süleymani'nin defni ertelendi

ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Kirman'daki cenaze töreninde çıkan izdihamda hayatını kaybedenlerin olması sonrası defin işlemi ertelendi. Defnin ne zaman yapılacağına dair bilgi paylaşılmadı.

Haberler 08.01.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Devrim Muhafzlar Ordusuna bal Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymaninin Kirman kentinde düzenlenen cenaze töreninde çkan izdihamda, 40 kii öldü, 213 kii yaraland.

CENAZEDE ZDHAM YAANDI

ran Acil Yardm Kurumu Bakan Pir Hüseyin Kulivend, Fars Haber Ajansna yapt açklamada, cenaze törenindeki izdiham nedeniyle 40 kiinin öldüünü, 213 kiinin yaralandn söyledi.

DEFN LEM ERTELEND

Cenazenin defnedilecei mezarln Kirmanda bir dan yamacnda bulunmas ve töreni izlemek isteyen ranllarn yüksek yerlere çkmas nedeniyle, izdihamda ölenlerin saysnn yüksek olduu ifade ediliyor. zdiham nedeniyle cenaze töreni durdurulmu ve defin ilemi, daha uygun bir tarihe ertelenmiti.

13 SENARYO HAZIRLANDI

ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali emhani, General Kasm Süleymaninin öldürülmesine cevap olarak Tahran yönetiminin 13 senaryo üzerinde durduunu söyledi.

Mehr Haber Ajansna göre, emhani, Konsey toplantsnda Süleymaninin intikamn almak için 13 senaryo gündeme geldi. En alt düzeydeki senaryo dahi tatbik edilse, Amerikallar için tarihi bir kabus olur. dedi.

Söz konusu senaryolarn içerii hakknda bilgi vermeyen emhani, ran lideri Ali Hamaneyin Tüm direni güçleri, Süleymaninin intikamn alacak sözünü hatrlatarak, yaplacak misillemenin bir saldryla snrl kalmayacan ifade etti.

Bölgede ABD askerlerinin devriyelerini azaltarak üslerine çekildiini öne süren emhani, Bölgede 19 ABD üssü var. 11i dou ve bat snrlarmza yakn. Kuzey ve güneyimizdeki 8 üste alarm durumundalar. Buralardaki asker ve teçhizatlar hakknda bilgimiz var. En ufak hareketlerini takip ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git