Suriye Demokratik Güçleri: IŞİD emirleri elimizde

Rakka'yı dört aylık bir operasyon sonucu önceki gün IŞİD’den temizleyen Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD’in üst düzey yabancı savaşçılarını gözaltına aldıklarını açıkladı. SDG sözcülerinden Talal Silo, “Dünyanın her yerinden yabancı emirleri elimizde. Özel operasyonlarda yakalandılar. Bazıları da teslim oldu” dedi.

Haberler 20.10.2017 - 08:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Reutersa konuan Silo, SDGnin elinde kaç üst düzey yabanc ID militan olduunu açklamad. Bu kiilerin SDG istihbarat tarafndan sorgulandn aktaran Silo, Sadece DAE için kurduumuz cezaevleri var. Onlar dier mahkmlarla birlikte tutmuyoruz diye konutu.

Gazete Duvarn aktard habere göre Silo, yabanc ID üyelerinin gelecei konusunda, Soruturuluyorlar ve mahkemeye çkarlacaklar. Onlar, yarglayacak bamsz bir yarg sistemimiz var ifadelerini kulland.

ade konusu ilgili ülkelerle ilikiye bal

SDG sözcüsü, bu kiilerin geldikleri ülkelere iade edilip edilmeyeceklerinin, ilgili ülkelerin onlar kabul edip etmeyeceinin ise belirsiz olduunu söyledi. Silo, Bu konudaki karar, (ilgili) yabanc ülkelerle bizim aramzdaki duruma bal. Bir anlama olabilir Onlar iade etmek için uzlama olabilir ya da bu olmayabilir demekle yetindi.

IDin 2014 ylnn banda ele geçirdii ilk büyük kent olan Rakka, örgütün kalesi saylyordu. Örgütün, stanbuldaki Reina saldrs ve Paris saldrlar dahil Suriye ve Irak dndaki birçok katliam Rakkadan planlad belirtiliyor. Rakkann temizlenmesi, IDin geriletilmesi açsndan sembolik saylyor.

Ana Sayfaya Git