"Suriye-Irak sınır kapısı açılacak"

Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osman Ganimi, Suriye ile ülkesi arasındaki kara sınır kapısının yakında açılacağını söyledi.

Haberler 20.03.2019 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ganimi, Suriyenin bakenti amda düzenledii basn açklamasnda, Irak-Suriye snr kaps önümüzdeki günlerde açlacak. ki ülke arasndaki ziyaretler ve ticaret sürdürülecek. ifadelerini kulland.

Terörle mücadele alanndaki i birliine iaret eden Irak Genelkurmay Bakan Ganimi, Terörle mücadele konusunda Irak ve Suriye ordusu arasnda yüksek koordinasyon söz konusu. Suriye ve Irakn güvenlii birdir, ayrlamaz. deerlendirmesinde bulundu.

Irak Savunma Bakanlndan dün yaplan yazl açklamada, Ganiminin yüksek askeri heyetle genelkurmay bakanlar toplantsna katlmak için ama gittii duyurulmutu.

Suriye-Irak snr kaps açlacak

Irak Genelkurmay Bakan Korgeneral Ganimi ve ran Genelkurmay Bakan Tümgeneral Muhammed Bakri, amda Esed rejimi lideri Bear Esed ile de görütü.

Öte yandan, Lübnanda yayn yapan el-Diyar gazetesi de Esedin yaknda Badat ziyaret edeceini ve bunun için hazrlklarn yapldn öne sürdü.

Badat yönetiminin Suriye ile Rabia, Velid ve Kayim olmak üzere üç snr kaps bulunuyor. Kaplar, yaklak 3 yl terör örgütü DEA igalinde kalmt.

Suriye-Ürdün snr kaps da 15 Ekim 2018de 3 yl aradan sonra yeniden açlmt.

Ana Sayfaya Git