"Suriye muhalefetinin siyasi kanadı vatandaşa daha yakın olacak"

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK'nin Başkanı Abdurrahman Mustafa: "Siyasi kanadın vatandaşlara daha yakın olması, sorunlarına hızlı çözümler bulabilmesi için merkezler kuracağız" "İlk olarak Çobanbey’de, ardından Cerablus, Bab, Afrin’de ofisler açacağız. Geçici hükümetin aktif rol alması ve askeri birliklerin uyumlu çalışması için faaliyetler göstereceğiz"

Haberler 20.07.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhaliflerin çat kuruluu Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Bakan Abdurrahman Mustafa, muhalefetin siyasi kanad olarak halka daha yakn olmay planladklarn, sorunlara hzl çözümler bulunmas için çobanbey, Cerablus, Bab ve Afrinde ofis açacaklarn söyledi.

SMDK Bakan Mustafa, beraberindeki heyetle Suriyenin kuzeyindeki Bab, çobanbey ve Afrin ilçelerine iki günlük ziyaret gerçekletirdi.

Bölgelerdeki yerel meclislerin çalmalarn inceleyen heyete, muhalifleri Birlemi Milletler (BM) çatsndaki siyasi görümelerde temsil eden Müzakere Yüksek Kurulu (MYK) Bakan Nasr elHariri ve Suriye Geçici Hükümeti Bakan Cevad Ebu Hatab da elik etti.

Heyet, ziyaret kapsamnda bölgelerin yerel meclisleri ve ileri gelenleriyle oturumlar yapt ve yaadklar problemleri dinledi.

SYAS KANADI

AA muhabirine konuan Mustafa, Bir süredir terörden arndrlan bölgeye ziyaretler gerçekletiriyoruz. Bugün de çobanbeyde, Babda, Afrinde yaplan hizmetleri inceledik. Bölgelerin ileri gelenleriyle istiarelerde bulunduk. dedi.

Türkiyenin bölgenin kalknmasnda büyük katksnn olduunu aktaran Mustafa, nsani yardmlar, salk ocaklarn, okullar gördük. Yerel meclisler görevlerini yerine getiriyor. diye konutu.

Mustafa ayrca, Siyasi kanadn vatandalara daha yakn olmas, sorunlarna hzl çözümler bulabilmesi için merkezler kuracaz. lk olarak çobanbeyde, ardndan Cerablus, Bab ve Afrinde ofisler açacaz. Geçici hükümetin aktif rol almas ve askeri birliklerin uyumlu çalmas için faaliyetler göstereceiz. ifadesini kulland.

Suriyedeki sürecin siyasi çözümden baka bir yolu olmayacana inandklarn dile getiren Mustafa, Ancak rejim ve destekçilerinin askeri çözümden yana olmas süreci zorlatrd. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git