Suriye ordusundan yeni operasyon

Rejim güçleri Doğu Guta'nın ardından muhaliflerin kontrolünde olan Şam'a yakın yerlere yönelik yeni bir harekat başlattı.

Haberler 23.04.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin bakenti am yaknlarndaki Dou Gutadaki cihatçlar çkarak bölgeyi kontrol altna alan Suriye ordusunun yeni bir harekat balatt belirtildi. Reutersn yerel kaynaklara dayandrd haberine göre muhaliflerin kontrolündeki amn dousundaki yerleim yerleri bu sabah bombaland. Rusyann hava destei verdii ve ran tarafndan da desteklenen Suriye güçlerinin ama yakn kuatma altndaki yerlere doru ilerledii iddia edildi. Suriye resmi haber ajans SANA Hacer el Esved ve Yermük semtlerinde top atlarna balandn ve havadan da bombardman yapldn bildirdi. Suriye devlet televizyonu da yaplan bpmbardmana air görüntüleri yaynlad.

AMA YAKIN BÖLGELER

Bakent ama 45 km mesafede olan Qalamoun birden fazla yerleim yerine sahip bir bölge. Hacer el Esved saldr yapld ve bölgenin üzerinde kaln bulutlarn kapland belirtildi. Bu bölgenin amn dousunda kuatma altnda olan bölgelerden olduu ve kontolün EL Nusra ve dier muhaliflerin kontrolünde olduu da belirtildi. Reuters dün 3 bin 200 militann aileleriyle birlikte Türkiye snrna yakn Cerablus ve dlibe gitmeye hazrlandklarn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git