Suriye'de DEAŞ saldırısı: 4 şehit, 15 yaralı

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı.

Haberler 22.12.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye snrnda güvenliin salanmas ve terör örgütlerinden temizlenmesi amacyla geçen 24 Austos günü Frat Kalkan harekat balatld. Cerablus ile Azez arasndaki bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi amacyla Gaziantepin Karkam ve Kilisin Elbeyli ilçesinden geçilen Suriye topraklarnda balatlan harekat ile Özgür Suriye Ordusu mensuplar desteklendi.

Ksa sürede snr hattnn tamamen terör unsurlarndan temizlendii harekatn ikinci ayanda terör örgütü DEAn önemli noktalarndan Dabk kurtarld ve ardndan El Babn ele geçirilmesi için ilerlemeye devam edildi. Ancak DEA teröristleri El Babda direni göstererek bombal saldrlar düzenleyip, yer yer askerler ve desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplaryla çatmaya girdi.

HASTANE CVARINDA çATIMA: 4 EHT, 15 YARALI

Harekatn 120nci günü olan bu sabah da El Babn merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yldr terör örgütü DEA mensuplar tarafndan barnma ve mühimmat deposu olarak kullanlan alan çevresinde çatma çkt. DEAl 40 teröristin etkisiz hale getirildii çatmada 4 askerimiz ehit oldu, bazlar ar 15 asker de yaraland. Yaral askerler, silah arkadalar tarafndan snr hattna ulatrld ve burada hazr bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantepteki hastanelere tand. ehit olan askerlerin de Gaziantep Adli Tp Kurumuna getirilecei bildirildi.

çATIMA YER YER DEVAM EDYOR

Türk Silahl Kuvvetlerinden yaplan bilgilendirmede El Babta çatmalarn yer yer devam ettii belirtilerek öyle denildi:

Frat Kalkan Harekat kapsamnda El Bab ve civarnda sürmekte olan çatmalar esnasnda, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarmzdan 4 kahraman silah arkadamz ehit olmu 15 kahraman silah arkadamz maalesef yaralanmtr. Yarallar süratle hastanelere sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Ar yaral arkadamzn hayati tehlikesi yüksektir. ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk Milletine basal ve sab yarallarmza acil ifalar diliyoruz.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDLD, 40 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

TSKdan yaplan bilgilendirmede, havadan ve karadan terör örgütü DEA unsurlarnn bulunduu bölgelerin ate altna alnd vurguland. 40n üzerinde teröristin etkisiz hale getirildii belirtilen bilgilendirmede, öyle denildi:

Bugün sabah 10.00- 11.30 saatleri arasnda Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafndan, El Bab bölgesinde tespit edilen DEA terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barnma yerleri arlkl olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmitir. Harekat neticesinde yaplan ilk tespitlere göre 40n üzerinde DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Bölgede çok sayda DEA teröristinin de yaral olduu ve dier teröristlerce tahliye edilmeye çalld gözlenmektedir.

4 BOMBA YÜKLÜ ARAç MHA EDLD

Öte yandan terör örgütü DEA unsurlarnn yuvaland ve çatmalarn sürdüü hastane bölgesinde kontrolün önemli ölçüde TSK desteindeki ÖSO mensuplarna geçtii bildirildi. Hastanenin bulunduu hakim arazinin ele geçirilmesiyle DEAn El Babtaki hakimiyetinin büyük ölçüde krlm olaca ifade edildi. DEA terör örgütü mensuplarnn da bunu önlemek için canl bomba ve patlayc yüklenmi araçlar youn ekilde kullanmaya balad örenilirken, hava taarruzlar esnasnda barnma alanlar ve savunma mevzilerinin yan sra bölgedeki 4 bomba yüklü aracn da içindeki teröristlerle beraber imha edildii kaydedildi.

EHT SAYISI 25E YÜKSELD

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yürütülen Frat Kalkan Harekat kapsamnda rejim güçlerinin hava ve DEA militanlarnn roket, havan ve bomba yüklü araçla yapt saldrlarda bugüne kadar 21 asker ehit oldu. Bugün çkan çatmada 4 askerin daha yaamn yitirmesiyle harekatta bugüne kadar ehit olan asker says 25e yükseldi.

Ana Sayfaya Git