"Suriye'de kimyasal silah kullanımı doğrulanırsa..."

İngiltere Başbakanı May, "ABD ile yakın ilişki içindeyiz, durumu yakından takip ediyoruz ve kimyasal silah kullanımı doğrulanırsa gereğine uygun şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

Haberler 23.05.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere Babakan Theresa May, Bear Esed rejiminin yeniden kimyasal silah kullandna dair iddialarn dorulanmas durumunda gereine uygun ekilde karlk vereceklerini söyledi.

Parlamentoda yaplan Babakana Sorular oturumunda Esed rejiminin Suriyenin kuzeyindeki dlib bölgesinde kimyasal saldr gerçekletirdiine dair iddialar gündeme geldi.

Suriyede daha önce kimyasal silah kullanldnda ngilterenin, Fransa ve ABDyle hareket ettiini hatrlatan May, Tüm kimyasal silah kullanmlarn knyoruz. ABD ile yakn iliki içindeyiz, durumu yakndan takip ediyoruz ve kimyasal silah kullanm dorulanrsa gereine uygun ekilde karlk vereceiz. dedi.

KMYASAL SLAH KULLANIMI

May, ngilterenin Esed rejimi konusundaki duruunun açk olduunun altn çizerek Esedin kalc bir bar salayamayacan düünüyoruz. Rejimi de kendi halkna kar uygulad vahet nedeniyle meruiyetini yitirdi. diye konutu.

ABD Dileri Bakanl, Esed rejiminin 19 Maysta Suriyenin kuzeybatsnda yeni kimyasal saldrlar gerçekletirdiini tespit ettiklerini açklamt. ABD, ngiltere ve Fransa, Nisan 2018de Suriyedeki askeri noktalar vurmutu.

ç savan balamasyla rejim güçlerinin en az 215 kez kimyasal silaha bavurduu ve bu saldrlarda aralarnda çocuklarn da olduu yüzlerce kiinin öldüü belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git