Suriye'de rejim İdlib'e saldırdı: 10 ölü, 25 yaralı

Anadolu Ajansı, İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçlerinin 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde pazar yerine saldırı düzenlediğini bildiriyor.

Haberler 05.04.2019 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi güçlerinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde pazar yerine düzenledii saldrda ilk belirlemelere göre 10 sivil yaamn yitirdi, 25 sivil yaraland.

Rejim ordusu ve ran destekli yabanc terörist gruplardan oluan rejim güçleri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki dlibin Kefrenbil, Marratinnuman, Serakib ilçeleri ile Han es Sübül köyüne ve Hama ilinin Kefer Zita ilçesine saldr düzenledi. Marratinnumandaki saldrda 1 sivil hayatn kaybetti.

Yerel ve hastane kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Kefrenbil ilçesindeki bir pazar yerine yaplan saldrda ilk belirlemelere göre 10 sivil öldü, 25 sivil yaraland.

SALDIRILAR DURMUYOR

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri arama kurtarma çalmalarna devam ediyor. Ölü ve yaral saysnn artmasndan endie ediliyor.

Esed rejimi, ran destekli terörist gruplar ve Rusyann mart ayndaki saldrlarnda toplam 135 sivil hayatn kaybetti. Rejim güçleri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki dlibde 34, Halepin batsnda 16, Hama krsalnda 9 olmak üzere toplam 59 sivili, rejime destek veren Rusya ise hava saldrlaryla 76 sivili öldürdü.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasnda dlibdeki atekesi salamlatrmak için 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna aralklarla devam ediyor. Astana anlamalar çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git