Suriye'deki çadırlarda yaz zor geçiyor

Rejim kuşatmasındaki Humus'tan ayrılıp Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelere yerleşen Suriyeliler, bölgede 40 dereceyi aşan sıcak havadan etkilenmemek için dışardan temin ettikleri buzları içme sularına karıştırarak serinlemeye çalışıyor

Haberler 30.06.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede rejim kuatmasndaki Humustan ayrlp Frat Kalkan Harekat kapsamnda teröristlerden temizlenen bölgelere yerleen Suriyeliler, bölgede 40 dereceyi aan scak havadan etkilenmemek için içme sularn buzlarla serinletiyor.

Sava maduru yaklak 10 bin Humuslu, hayata tutunmak için Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) desteiyle Özgür Suriye Ordusu tarafndan (ÖSO) terör örgütü DEAtan temizlenen Halepe bal Cerablusun batsndaki Zoara bölgesine yerleti.

Türk Kzlay tarafndan kurulan çadrlarda yaamlarn sürdüren Suriyeliler, hayatta kalabilmek ve kuatmadan kurtulabilmenin sevincini yaarken, son günlerde artan scak hava nedeniyle zorluk yayor.

Yaklak 4 yl rejim kuatmasnda kalan ve büyük skntlarla kar karya kalan Suriyeliler, 40 dereceyi aan kavurucu scaklarda dardan getirilen buzlarla içme sularn soutarak serinlemeye çalyor.

Zoara Snmac Kampnda kalanlara, Türkiyeden yardm kurulular da çeitli yardmlarda bulunuyor.

- çadrda yaamak zor

Kampn sorumlusu Hasan el-Muhammed, AA muhabirine, Suriyedeki savan yan sra yaklak 4 yldr kuatma altnda büyük skntlar yaadklarn belirtti.

Türkiyenin desteiyle kuatmadan kurtarldklar için mutlu olduklarn anlatan Muhammed, unlar kaydetti:

Humustan geldik, evlerimizden edindik, çatmalar, sava ve kuatma altnda artk dayanacak halimiz kalmad, ne yiyecek yemek, ne içecek su kalmad, hastaneye gidemiyorduk, insanlarmz öldü artk biz de öleceiz diye bekliyorduk. Yaklak 50 bin kii bu ekilde yaad. Sonra Türkiyenin desteiyle ksa bir süre önce kuatmadan kurtulduk. Buraya geldiimiz için mutluyuz. Son günlerde scaklar iyice artt, termometreler 44 dereceyi gösteriyor, çocuklar günein altnda oynuyor, çadrlar frn gibi. Tek sknt scaklar.

Uzun yllar Humusta berberlik yapan ve kampta bir kulübede mesleini yapmaya çalan Salim Türkmani ise Yaklak bir ay önce buraya geldik ve bu kulübeyi berbere dönütürdüm. Allaha ükür burada da çalyoruz. Ancak su ve elektrik sknts var, salk anlamda zorlanyoruz, Cerablus buradan 30 kilometre mesafede, gitmek zor oluyor. nallah bu sorunlar da çözülür, biz uzun yllar sabrettik, bunlarn da çözüleceine inanyoruz. dedi.

Zahir ebu-Verd de Ar scaklar nedeniyle çok zorlanyoruz, tepemizde güne var, çadrda yaamak zor oluyor. Ancak içme sularmz buzla serinletebiliyoruz. Bu skntlarn bitmesi için Allaha dua ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git