Suriyeli aşiretler Reyhanlı’da toplandı

SURİYELİ 55 aşiretin lideri 9 Aralık'ta İstanbul'da yaptığı toplantının ikincisini Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirdi.

Haberler 26.12.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Reyhanldaki bir düün salonunda yaplan toplantda, airet liderleri, Esad rejimi, DEA, PKK, PYD gibi tüm terör örgütlerine kar birlik beraberlik içerisinde hareket etmek karar aldklarn belirtti. Toplantya katlan Arap, Türkmen, Kürt, Süryani, Dürzi airetlerinin liderleri yaptklar konumalarnda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hareket ederek terör örgütlerinden kurtulmay hedeflediklerini ifade etti. Suriyeli airetler ve Kabileler Yüksek Kurulu Bakan Emir Cemal Eley, Suriyeli airetler ve kabileler olarak Suriyenin dokusu, birlii, istikrarnn destekçisi ve evlerinden edilenlerin yeniden dönmesinin garantörü olduklarn söyledi. Eley, Amacm saflarn birletirilmesi, PYD/PKK, DEA ile mücadele, Bear Esad rejimi ve destekçilerinin yklmasdr dedi.

Suriye halknn zalimlerden, zulümden, terör örgütlerinden kurtulmasna destek için Türkiyeye çar yaptklarn belirten Duleym aireti reisi adna konuan smail sa Asseni ise öyle konutu:

SURYEL ARETLER ZRVE YAPTI

Türk kardelerimize Suriyenin her türlü terör örgütlerinden kurtulmas ve aziz halkmzla birlikte olmas için çar yapyoruz. Yüce Türk milleti ile omuz omuza hareket ediyoruz. Türkiye, halkmzn huzur, hürriyet ve adalet ve demokrasisi için yanmzda olmutur. Terör örgütler iki halkn da ortak meselesidir. Türkiyeye verdii destekten dolay da teekkür ediyoruz. Derdimiz tasamz vatandr. Admz kanmz vatanmz birdir. nsani deerlerimiz, geleceimiz için saflarmz tekrar birletirmek amacyla toplandk.

Suriye Türkmen Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hac Abdulgani, Reyhanlda yaplan toplantnn stanbulda yaplann devam olduunu söyleyerek öyle dedi:

PKK, PYD, DEA ile savamak ve zalimleri düürmenin yan sra ÖSOya nasl yardmc olabiliriz bu amaçla toplandk, hedefimiz Suriye halknn birlii düzlüü için her türlü teröristleri ehirlerden ve köylerden kovmak, rejimden kurtulmak için elbirlii çalmak üzere toplandk. Aramzda Kürt kardelerimiz de var birlikte omuz omuza verip terörden kurtulup memleketimizde huzur içinde yaayacaz.

Ana Sayfaya Git