Suriyeli muhalif Kürtler ABD'nin "ordu" planına tepkili

"ABD'nin YPG/PKK denetimindeki SDG'den 30 bin kişilik sınır birlikleri kurma planı, oradaki Arap ve Kürtler arasında bir kinin oluşmasına yol açıp başka bir çatışmanın fitilini ateşleyebilir"

Haberler 18.01.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dilikiler Sorumlusu brahim Bro, ABDnin PYD/PKK öncülüünde Snr Güvenlii Gücü kurma plannn Suriyedeki Kürtler ve Araplar arasnda fitne çkarp Kürtleri igalci statüsüne getireceini belirtti.

Bro, SDG ismini kullanan PYD/PKK öncülüünde Suriyenin kuzeyinde kurulmas planlanan Snr Güvenlii Gücü konusunda Erbilde açklamalarda bulundu.

ABDnin böylesi bir plann içerisine girmesinin bölgeyi topyekün tehdit altna koyacan dile getiren Bro, unlar kaydetti:

ABDnin YPG/PKK denetimindeki SDGden 30 bin kiilik snr birlikleri kurma plan, oradaki Arap ve Kürtler arasnda bir kinin olumasna yol açp baka bir çatmann fitilini ateleyebilir. Frat Nehrinin etrafnda hiç Kürt yok. Böylesi bir snr birlikleri plan, Suriyedeki etnik unsurlar arasnda fitne çkaracaktr. PYD, bu planla Kürtleri igalci konumuna düürecek. Köklü bir siyasi deiime gitmemeleri halinde Suriyedeki Kürtlerin gelecei karartlacaktr.

ORDU PLANINA TEPKLER

ABDnin PYD/PKKy Rusya ve randan uzak tutmak için destek sunduunu söyleyen Bro, sözlerini öyle sürdürdü:

ABD, PYDnin Rusya ve ran ile yaknlamasn istemediini bize bildirmiti. O dönem ABDye PYDnin PKK uzants olduunu, öyle kolay bir ekilde ayrmalarnn mümkün olmadn söyledik ancak ABD, PYDnin PKKdan farkl olduu propagandasn yapmaya balad. u anda meydana gelen de ABDnin iddia ettiinin tam aksi yönünde. Son gelimeler, Suriyedeki Kürt bölgelerine hizmet etmeyecektir.

ABD öncülüündeki DEA kart koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriyede SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK mensuplarndan oluan ve 30 bin kiiyi bulacak, snr güvenlii gücü kuracaklarn açklamt.

Ana Sayfaya Git