Suriyeli muhaliflerden Fırat Kalkanı bölgesiyle ilgili ortak karar

Suriye Geçici Hükümeti, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ile Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı 37 birliğin yetkililerinin, terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, birlikte yaşama ve hareket etme kararı aldığı bildirildi.

Haberler 26.10.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Suriye Geçici Hükümeti, SMDK ile bölgedeki ÖSOya bal 37 birliin komutan ve yetkilileri Kiliste düzenlenen toplantda bir araya geldi.

DLB VURGUSU

Toplantda, Frat Kalkan Harekat bölgesinde yeniden yaplanma için ortak kararlar alan üçlü oluumun, bölgede fitne sokmak isteyenlere frsat vermeyecei ifade edildi.

Üçlü oluum, Halepin kuzeyinde Frat Kalkan Harekat bölgesinde oluan huzur ve güven ortamnn bata dlib olmak üzere, ülke genelinde tesis edilmesine destek verecek.

KAPILARIN GELR HAZNEYE

Toplantda alnan kararlar, Frat Kalkan Harekat bölgesindeki kaplarn idaresinin birlemesi ve idaresi geçici hükümete devredilecek. Kaplardan ele edilen gelir tek bir hazinede toplanacak ve geçici hükümetin idaresine braklacak. Elde edilen hazine geliri adil bir ekilde geçici hükümet, yerel meclisler ve gruplar arasnda datlacak. eklinde sraland.

Ana Sayfaya Git