Suriyeli muhaliflerden Putin'e tepki

Yayımlanan bildiride Rusya liderinin Esed hükümeti ve İdlib'e askeri operasyona yönelik açıklamaları eleştirildi, "Suriye hükümeti meşruiyetini kaybeden, vatandaşlarına en basit ihtiyaçları temin edemeyen, terörist milislere dönüşen bir rejim oldu" denildi.

Haberler 29.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhalifler, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin Esed hükümeti ve dlibe askeri operasyon konularnda yapt açklamalara yönelik yaymladklar bildiride, Suriye hükümeti meruiyetini kaybeden, vatandalarna en basit ihtiyaçlar temin edemeyen, terörist milislere dönüen bir rejim oldu. ifadelerini kulland.

Özgür Suriye Ordusu bileenlerinden Ulusal Özgürletirme Cephesi ile Milli Ordu, Putinin çinin bakenti Pekinde Esed hükümeti kazand. ve dlibe askeri operasyonu göz ard etmiyorum. eklindeki açklamalar dolaysyla bir bildiri yaymlad.

PUTNE TEPK GÖSTERDLER

12. Garantörler Toplantsnda siyasi süreçler ve çözümlerden bahsedildii srada sava uçaklar dlib ve Hama illerinde sivil yerleimleri yakp katliamlar yapyordu. ifadesi kullanlan bildiride, sivil yerleimlerde yaayanlar hedef almann, okul ve evleri içinde bulunanlarn üzerine ykmann ve yasak silahlar kullanmann bir kazanma göstergesi olmad belirtildi.

Bildiride, Suriye hükümeti meruiyetini kaybeden, vatandalarna en basit ihtiyaçlar temin edemeyen, terörist milislere dönüen bir rejimdir. ifadelerine yer verilerek, Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde bile direniin devam ettii vurguland.

Putinin Esed rejimine destek vermesinin ölüm ve ykntlarn devam etmesi anlamna geldii kaydedilen bildiride, Devrim, Esed rejimi alaa edilene, ülke bamszla kavuana ve Rusya ve ran milislerinden temizlenene kadar devam edecek. deerlendirmesinde bulunuldu.

Putin, Pekinde Bir Kuak, Bir Yol konferansndan sonra düzenledii basn toplantsnda, dlibdeki gruplara askeri operasyonla ilgili, Ben bunu göz ard etmiyorum fakat Suriyeli dostlarmzla insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadn düünüyoruz. demiti.

Ana Sayfaya Git