Suriyeli muhaliflerden 'Zeytin Dalı Harekatı' için birlik çağrısı

ŞANLIURFA’da toplanan Suriye Demokratlar Birliği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na karşı ortak hareket edilmesi için birlik çağrısında bulundu.

Haberler 30.01.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhalif gruplar, ayn çatda mücadele etmek için Türkiye Araplar Yardmlama ve Kültür Derneinin ev sahipliinde anlurfada topland. Bir otelde düzenlenen toplantya, aralarnda üst düzey rütbeli eski askerler ile airet liderlerinin de bulunduu muhalif grup temsilcisi yaklak 50 kii katld. Suriye Demokratlar Birlii üyeleri, Haseke bölgesinde bulunan Kürt, Arap, Sünni ve ii kanat önderlerinin katld toplantda birlik çars yapt.

Muhalif gruplarn temsilcilerinin bir araya geldii toplantda konuan Muntasir El Halit, Bu toplantmzn amac, Haseki ilinde bulunan kanaat önderlerimizle birlikte Kürtler, Araplar, Süryaniler, Hristiyanlarn birlikte yaamann bilincini oluturmak, bu kardeliimizi pekitirmektir. Farkl terör gruplarna biz karyz. Bu bölge ve bu topraklar hepimizin. Biz buradaki toplanty nizama ve zulme kar yapyoruz. Bu toplant sadece Haseki kentiyle snrl deildir. Bu toplanty Suriyede tüm kentlerde yapacaz. Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde yürüttüü Zeytin Dal Harekatna bizler de destek veriyoruz. Suriyedeki kardelik ruhunu yeniden tesis edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git