Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor.

Haberler 03.08.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayram, Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlaryla güvenli hale getirilen bata Azez, Mare, Soran, Aktarin, çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerde yaayan yaknlarnn yannda geçirmek üzere randevu alan 39 bin 371 Suriyeliden yaklak 600ü ülkesine geçi yapt.

Kilis Valilii tarafndan oluturulan online randevu sistemine kaydn yaptrdktan sonra l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanl ekiplerinin nezaretinde, Öncüpnar Snr Kaps gümrük sahasna gelen Suriyeliler, Göç daresi l Müdürlüünce kurulan mobil hizmet biriminde kaytlarn yaptrd.

Kilis Halk Sal Müdürlüünce kurulan salk merkezinde, 0-15 ya grubundaki çocuklarnn eksik alarn tamamlayan Suriyeliler, Gümrük Muhafaza Müdürlüü ekiplerince yaplan son kontrollerinin ardndan otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriyeli Amine Meryem, gazetecilere yapt açklamada, yaklak 6 yl aradan sonra yaknlaryla birlikte bayram geçirebilecei için mutlu olduunu belirtti.

Olaylarn balad günden bu yana Türk halknn kendilerini biran olsun yalnz brakmadn anlatan Meryem, verilen izin için emei geçen herkese teekkür etti.

Bayramlamak amacyla Suriyeye gidenlerin dönü ilemleri 31 Aralk Pazartesi günü saat 17.00de tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git