Suriyeliler hayat şartlarının zorluğu nedeniyle Türkiye'ye dönüyorlar

Kurban Bayram dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeler, terör örgütlerinin yaşadıkları bölgelere verdiği büyük zarar nedeniyle Türkiye'ye buruk şekilde dönüyor.

Haberler 19.09.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahlar Kuvvetlerinin desteiyle güvenli hale getirilen Halepe bal Azez, Mare, Soran, Aktarin, çobanbey, Bab ve Cerablus gibi bölgelerde Kurban Bayramn geçiren Suriyeliler, iç sava nedeniyle oluan olumsuz hayat artlar dolaysyla Türkiyeye dönmek zorunda kalyor.

Hasret kaldklar vatanlarnda bayram geçiren Suriyeliler, su, elektrik, yol ve barnma gibi temel ihtiyaçlarn karlamada sknt çektikleri için Türkiyeye geri dönüyor.

Öncüpnar Gümrük Müdürlüü yetkilileri, 5 Eylülden bu yana yaklak 23 bin Suriyelinin Türkiyeye giri yaptn, bugün 2 bin kiinin daha Türkiyeye giri yapmasnn beklendiini belirtti.

Suriyeli Ahmet Hac Osman, AA muhabirine, memleketi Azezde güvenliin salandn ancak yaam artlarnn çok zor olduunu söyledi.

Yllar sonra yaknlarn ziyaret edebildii için çok mutlu olduunu ifade eden Osman, 2,5 yl sonra Azezdeki kzm ve torunlarm ziyaret ettim. Orada ne elektrik ne su var, hayat artlar çok kötü, inann. mkan olsayd ülkemde kalmak isterdim. Bizim ülkemize gitmemize ve geri dönmemize müsaade ettikleri için Allah Türkiyeden raz olsun. Bir gönlüm orada kald,bir gönlüm de burada imdi. diye konutu.

Kurban Bayram dolaysyla 55 bin 200 Suriyeli ülkesine gitmiti.

Ana Sayfaya Git