Suudi Arabistan Husilere ait bir SİHA'yı düşürdü

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon güçleri, Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'a gönderilen bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Haberler 28.08.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan resmi ajans SPAnn haberine göre, Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki, Husilere ait SHAnn sabah saatlerinde Yemen hava sahasnda düürüldüünü belirtti.

Maliki, koalisyon güçlerinin, sivillerin korunmas hedefiyle SHAlarla mücadelede gerekli tüm operasyon önlemlerini aldn ifade etti.

Arap koalisyon güçleri, dün yine Husiler tarafndan Suudi topraklarn hedef alan bir SHA ve 6 balistik füzenin etkisiz hale getirildiini duyurmutu.

Yemendeki Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafndan etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yan sra SHAlar da kullanarak, Cazan ve Abha Havalimanlar bata olmak üzere ülkenin baz bölgelerini hedef alyor.

Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende ran destekli Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten itibaren Husilere kar Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git