Suudi Arabistan İsrail’le tam diplomatik bağ kurmak istiyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir Filistin ve İsrail’in mevcudiyeti konusunda bir uzlaşmaya varıldığı takdirde Riyad’ın İsrail’le tam diplomatik bağ kurmak için bir “yol haritalarının” olduğunu söyledi.

Haberler 17.12.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frace 24 televizyon kanalna verdii bir röportajda konuan al-Jubeir kralln sraille herhangi bir ilikisi olmadn, rann bölgede artan etkisinin iki ülkeyi de ilgilendiren ortak bir endie olmasna ramen Tel Aviv ile herhangi bir diplomatik ba olmadn söyledi.

Kasm ay ortalarnda Lübnanda günlük bir gazete al-Akhbar al-Jubeirden Veliaht Prensi Mohammed bin Salmana sraille ilikilerin normallemesini planland tarihsiz bir mektup yaynlamt.

DPLOMATK BA KURMAK STYOR

Geçtiimiz haftalarda srail ordusunun kumandan General Gadi Eizenkot bir röportajnda Suudi Arabistanla rana kar mücadle konusunda istihbarat paylamaya hazr olduklarn söylemiti.

Jubeir deerlendirmelerinde Trump yönetimine de övgü göndererek Trump hükümetinin srail ve Araplar arasnda bar salamak konusunda ciddi olduuna inanyoruz dedi. Suudi Arabistan ne sraili ne de Dou Kudüsün bakent olduu bir Filistin devletini hala resmi olarak tanmyor.

Ana Sayfaya Git