Suudi Arabistan Kralı 12 yöneticiyi değiştirdi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Eğitim ve Öğretim Bakanı Azzam bin Muhammed Dahil'in Kraliyet Divanı Müsteşarı olarak atanmasını da içeren yeni kararnameyi yayınladı.

Haberler 12.12.2015 - 01:01 Son Güncelleme : 12.12.2015 - 01:01

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPAnın haberine göre, Kral Selman, Eğitim ve Öğretim Bakanı Bin Muhammed Dahili görevinden alarak, onun yerine Ahmed bin Muhammed bin Ahmed el-İsayı atadı.

Demiryolları kurumunun başkanı Muhammed bin Halid bin Muhammed es-Suveykiti de görevden alarak yerine Ramih bin Muhammed er-Ramihi atayan Kral Selman, diğer bazı kurum ve üniversitelerdeki yetkililerin yerine de başkalarını tayin etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, 29 Ocakta kabine değişikliğine giderek, eski Kral Abdullahın yaklaşık 2 ay önce atadığı bazı bakanları görevden almıştı.

Kral Selman ailesine yakınlığıyla bilinen ve 29 Ocakta bakan olarak atanan Azzam bin Muhammed Dahil, Kral Selmanın oğlu Emir Muhammedin kurduğu ve halen genel başkanlığını yürüttüğü Misk el-Hayriyye adlı insani yardım ve eğitim kuruluşunun yöneticiliğini yapmıştı.

Ana Sayfaya Git