Suudi Arabistan ve Bahreyn'den ABD'nin Golan Tepeleri kararına tepki

Suudi Arabistan ve Bahreyn, Golan Tepeleri'ni işgal edilmiş Suriye toprağı olarak tanıdıklarını açıkladı

Haberler 27.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan ve Bahreyn, ABD Bakan Donald Trumpn Golan Tepeleri üzerinde srailin egemenliini tanyan bakanlk kararn imzalamasn knad.

Suudi Arabistan resmi haber ajans SPAda yer alan açklamada, Suudi Arabistann Golan Tepelerini igal altndaki Suriye topra olarak tand belirtildi.

ABDnin Golan kararnn kabul edilemez olduu ve oldubittiye getirme çabalarnn gerçekleri deitiremeyecei vurgulanan açklamada, ABD yönetiminin uygulamas, Birlemi Milletler (BM) kararlarnn ve uluslararas hukukun açkça ihlalidir. Orta Douda bar ve güvenlik adna olumsuz sonuçlar douracaktr. ifadelerine yer verildi.

- Orta Douda bar çabalarn sekteye uratacak bir adm

Öte yandan Bahreyn de ABDnin Golan Tepeleri kararna tepki gösterdi.

Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada ABDnin karar Orta Douda sürdürülebilir bar çabalarn sekteye uratacak bir adm olarak nitelendirildi.

Golan Tepelerinin 1967de srail tarafndan igal edilmi Suriye topra olduu vurgulanan bakanlk açklamasnda, BM Güvenlik Konseyinin bu yöndeki karar hatrlatld.

Açklamada ayrca Bölgede kapsaml, kalc ve adil bir bar salamak adna srailin 1967de igal ettii Golan Tepeleri dahil tüm Arap topraklarndan çekilmesi için tüm çabalarn seferber edilmesi gereklidir. denildi.

ABD Bakan Donald Trump, dün, Golan Tepeleri üzerinde srailin egemenliini tanyan bakanlk kararn imzalamt.

srail, Suriye topra olan Golan Tepelerini 1967den bu yana igal altnda tutuyor. srail, 1981de Golan Tepelerini tek tarafl olarak ilhak ettiini açklam ancak uluslararas toplum bu karar tanmamt.

Ana Sayfaya Git