"Suudi Arabistan Yemen'de ilan edilen ateşkese olumlu bakıyor"

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid bin Selman, Yemen'deki İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'a saldırmama kararını olumlu karşıladıklarını belirtti.

Haberler 05.10.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bin Selman Twitter hesabnda yapt paylamda, Husilerin geçen ay Suudi Arabistana yönelik saldrlar durdurduklar yönündeki açklamasna iaret ederek, Suudi Arabistan Yemende ilan edilen atekese olumlu bakyor. Bu her zaman hedeflediimiz bir eydi. Somut olarak uygulanmasn temenni ediyoruz. ifadelerini kulland.

- Yemen halk üzerinden ucuz ticaret

rann Yemendeki atekesi kendi lehine kullanmaya çaltn savunan Bin Selman, rann içinde bulunduu krizden çk için atekesi kullanma giriimini Yemen ve halk üzerinden yaplan ucuz bir ticaret olarak deerlendirdi.

Suudi yetkili öyle devam etti:

ran büyük bir küstahlkla Yemeni kendi çkarlar için kullanyor. Bir yandan terörist eylemlerinin sorumluluunu üstlenmekten kaçarak Yemenlileri suçluyor. Dier yandan sanki atekes istiyormu gibi Yemenliler adna konuarak onlarn deerini düürüyor.

Yemendeki ran destekli Husiler, 20 Eylülde Suudi Arabistan topraklarn silahl insansz hava araçlar (SHA) ve balistik füzelerle hedef almay durdurduklarn açklamt.

Ana Sayfaya Git