Suudi Arabistan yolsuzluk davasında “parayı veren serbest kalacak”

Suudi Arabistan'da, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın başlattığı yolsuzlukla mücadele kapsamında tutuklanan prenslerden, özgürlükleri karşılığında milyarlarca dolar isteniyor.

Haberler 18.11.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistanda, Veliaht Prens Muhammed bin Salmann balatt yolsuzlukla mücadele kapsamnda tutuklanan prenslerden, özgürlükleri karlnda milyarlarca dolar isteniyor.

Financial Times gazetesine konuan bir danman, Suudi otoriteler Ritz Carltondaki tutuklularn birçouyla anlama yapyor; paray veren eve gidebilecek diye konutu.

Veliaht Prens bin Salman aralarnda Küresel Patronu Prens Alwaleed bin Talaln da olduu ülkenin yüzlerce elitini 100 milyar dolara ulat tahmin edilen bir yolsuzluk davas kapsamnda gözaltna almt. Para aklama, rüvet, haraç ve kamu görevini kötüye kullanma suçlamalaryla kar karya olan tutuklular Suudi bakent Riyaddaki Ritz-Carlton otelinde tutuluyor.

PARA VEREN SERBEST

Davalarn bazlarnda yetkililerin üphelilerin kiisel varlklarnn yüzde 70ine kadar el koymaya çalt belirtiliyor. Habere göre, anlamalarn amac düük seyreden petrol fiyatlar sebebiyle zor bir dönem geçiren ve geçtiimiz yl 79 milyar dolar cari açk veren Suudi Arabistan ekonomisinin iyilemesine yardmc olmak.

Davann ba savcs yapt açklamada yolsuzluun 100 milyar dolar atn söylemiti fakat devletin tutuklulardan bundan çok daha fazlasn almas, toplam el konulan servetin 300 milyar dolar bulmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git