Suudi Arabistan'dan İran'a tehdit

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’na katılan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, gerçekleştirdiği basın toplantısında 14 Eylül’de 2 Aramco petrol tesisine düzenlenen saldırılardan İran’ı sorumlu tutarak, askeri seçenek dâhil tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Haberler 26.09.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kesin bir kanya varmak için soruturmann tamamlanmasn beklediklerini söyleyen el-Cubeyr, saldrlarn kuzeyden geldiine emin olduklarn ve saldrlarn balatld yerin soruturmann tamamlanmasnn ardndan açklanacan ifade etti. Cubeyr,Saldrlara cevap için tüm seçenekler masada. Neler olduunu tam olarak bildiimizden emin olmak istiyoruz. Soruturmann ardndan cevap vereceiz. Askeri seçenek dhil tüm seçenekler masada. Ancak Suudi Arabistan ne pahasna olursa olsun savamak istemiyor sözlerini kulland.

DEVRMDEN BER RANDAN ÖLÜM VE YIKIM GÖRDÜK

Suudi Bakan, Trumpn 2018de çekildii nükleer anlamada istedii deiiklikler konusunda ABD ile ayn fikirde olduunu söyleyerek, ranla yaplan anlamann deitirilmesi gerekiyor. rann balistik füze program kabul edilemez. Bir ulus devlet gibi davranan ran istiyoruz. Devrimden beri randan ölüm ve ykm gördük. yi bir komu olan ran istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git