Suudi Prens: İslam'ı yayma görevimiz artık yok

ABD ziyaretini sürdüren Suudi Veliaht Prens Selman, İran'ın dini lideri Hamaney'i bir kez daha Hitler'e benzetti ve "Hitler, Hamaney'in yanında daha iyi görünüyor. Hitler, Hamaney'in yapmaya çalıştığını yapmadı. Hitler, Avrupa'ya hükmetmeye çalıştı, bu kötü fakat Hamaney bütün dünyaya hükmetmeye çalışıyor" dedi.

Haberler 04.04.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan medyasna verdii mülakatta, Filistinlilerin ve sraillilerin kendi topraklarna sahip olma haklar olduuna inanyorum. dedi.

Suudi Prens, The Atlantic dergisine verdii röportajda, randan Filistin-srail meselesine kadar Ortadoudaki dinamikler hakknda deerlendirmelerde bulundu.

Filistin ve srail arasnda yaanan gerginliklere deinen Bin Selman, nerede olursa olsun tüm halklarn bar içinde kendi ülkesinde yaama hakk olduuna inandn belirterek, Filistinlilerin ve sraillilerin kendi topraklarna sahip olma haklar olduuna inanyorum fakat normal bir ilikiyi garantiye alacak bir bar anlamasna varlmas gerekiyor. yorumunu yapt.

Bin Selman, Suudi Arabistann Yahudi kart söylemler ürettii yönündeki soruyu öyle yantlad:

Ülkemizin Yahudilerle bir sorunu yok. Peygamberimiz Muhammed (SAV), Yahudi bir kadnla evlenmiti. Sadece arkadalk deil, evlilik yapt. Peygamberimizin komular Yahudiydi. ABDden, Avrupadan Suudi Arabistan ziyaret etmek için gelen çok sayda Yahudi bulabilirsiniz. Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler arasnda bir sorun yok.

The Atlantic adna Bin Selmanla görüen Jeffrey Goldbery, bu mülakatn son günlerde Gazze eridinde yaanan olaylardan önce yapldna vurgu yaparak, röportaj annda bu konularn gündeme getirilmedii kaydetti. Goldbery, Fakat Veliahtn bu konular üzerine görülerini belirteceini de zannetmiyorum. Birçok Arap ülkesi gibi Suudiler de Filistinlilerden yoruldu. notunu röportaja ekledi.

slam yaymak için savamak görevimiz artk yoktur

Bin Selman ayrca, eytan üçgeni olarak nitelendirdii ran, hvan- Müslimin ile terör gruplar El-Kaide ve DEAn slam zorla yaymaya ve halifelii tekrar geri getirmeye çaltn savundu.

Suudi Prens, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu eytan üçgeni, bizlerin Müslüman olarak halifelii tekrar kurmas gerektii fikrini alamaya çalyor. slamn zaferinin bir imparatorluk zoruyla yeniden kurulmas gerektiini belirtiyorlar fakat Allah ve Peygamber, bizden bunu yapmamz istemedi. Allah sadece slam yaymamz istedi. Bu görev ise yerine getirilmitir. Bugün her insan kendi inancn seçme hakkna sahiptir. Her ülkede dini kitaplar tedarik edilebilir. Mesaj yerine ulamtr. slam yaymak için savamak görevimiz artk yoktur fakat bu eytan üçgeni, Müslümanlarn böyle bir görevi olduunu söyleyerek Müslümanlar manipüle etmeye çalyor, Müslümanlarn imparatorluunun kurulmas gerektiini dile getiriyorlar.

rann ii ideolojisini yaymaya, hvann da demokratik yollar kullanarak gölge halifelikler kurmaya çaltn öne süren Bin Selman, El-Kaide ve DEA gibi örgütlerin ise her türlü zorluu kullanarak slam yaymaya çaltn dile getirdi. Bin Selman ayrca, El-Kaide, DEA gibi örgütlerin hvan sayesinde ortaya çktn iddia etti.

eytan üçgeni olarak yapt nitelendirmenin karsna Suudi Arabistan, Msr, Ürdün, Bahreyn, Umman, Kuveyt, Birleik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemeni koyan Bin Selman, bu ülkelerin Birlemi Milletler (BM) kriterleri dorultusunda iyi ilikiler kurmaya çaltn savundu.

Hamaney, Hitlerden daha tehlikeli

Muhammed bin Selman, ABD gezisi balamnda daha önceki röportajlarnda olduu gibi The Atlantic dergisine verdii mülakatta da rann dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyi hedef ald.

Hamaneyin Adolf Hitlerden daha tehlikeli olduunu öne süren Bin Selman, Hitler, Hamaneyin yannda daha iyi görünüyor. Hitler, Hamaneyin yapmaya çaltn yapmad. Hitler, Avrupaya hükmetmeye çalt, bu kötü fakat Hamaney bütün dünyaya hükmetmeye çalyor. deerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, The Atlantic dergisinden önce Time dergisine verdii röportajda, Amerikal askerlerin Suriyede ran durdurma noktasndaki son durak olduunu savunmu ve ancak bu ekilde rann bölgedeki etkisinin artmasnn engellenebileceini belirtmiti.

Selman, Amerikal askerlerin Suriyede uzun vadeli olmasa bile en azndan orta vadede kalmas gerektiine inanyoruz. Suriyedeki ABD gücü, Washingtonun bu ülkenin geleceinde söz hakkna sahip olmasna da imkan verecektir ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git