Talabani referandumu istemiyor

Talabani'nin partisinin Kerkük Teşkilatı, Kerkük'te referandumu istemediğini açıkladı

Haberler 25.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak eski Cumhurbakan ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birlii Genel Sekreteri Celal Talabaninin partisi (IKYB)nin Kerkük Takilat, yarn yaplmas planlanan bamszlk referandumunun Kerkükte yaplmasn istemediklerini açklad.

Kerkükde bulunan Irak Kürdistan Demokrat Partisi, Irak Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi, Irak Kürdistan slami Birlii, Irak Kürdistan slami Hareketi, Irak Kürdistan Emekçiler Partisi, Irak Kürdistan Komünist Partisi, Irak Kürdistan Halknn Demokrasi Hareketi ve Irak Kürdistan çi ve Emekçi Partisi, dün ortak bir bildiri yaymlad.

ORTAK BLDRYLE KARI çIKTILAR

Ortak bildiride, Referandum Yüksek Konseyinin kararlarna ve referandumun Kerkükte yaplmas sürecine balyz. Kerkük l daresi ve emniyet güçlerinin referandum çalmalarn destekliyoruz denildi.

Irak eski Cumhurbakan Celal Talabaninin partisi IKYBnin Kerkük Tekilat bildiriye imza atmayarak, Kerkükte referandumun yaplmasn desteklemediklerini açklad. Merkezi Irak Parlamentosu tarafndan görevden alnd belirtilen IKYBli Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve KYB Politbürosu referandumun Kerkükü kapsayacak ekilde yaplmas yönünde karar açklamlard.

Ana Sayfaya Git