Taliban 'af' ilan etti, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptı

Taliban, Afganistan'da herkes için "af" ilan ettiklerini duyurdu ve kadınlara yönetime katılmaları çağrısında bulundu.

Haberler 18.08.2021 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Talibann kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yapt açklamada, Afganistanda herkes için af ilan ettiklerini belirterek kadnlar yönetime katlmaya davet etti.

Enamullah Samangani, kadnlarn kurban olmasn istemediklerini ve yönetimde yer almalarn arzu ettiklerini belirterek Hükümetin yaps tam olarak netlemedi ama tecrübelerimiz dorultusunda tam bir slami liderlik olmal ve tüm taraflar katlmal. ifadesini kulland.

Halkn halihazrda Talibann uymalarn bekledii slami kurallar bildiini vurgulayan Samangani, Halkmz Müslüman, onlar slama zorlamyoruz. diye konutu.

Talibann ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasnda ubat 2020de varlan bar anlamas çerçevesinde bu yl uluslararas güçlerin Afganistandan geri çekilme süreci balad.

Anlama, yabanc güçlere saldrlmamasn öngörürken Talibann Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Dohadaki müzakereleri devam ettiren Taliban, e zamanl ekilde, hazirandan bu yana iddetli saldrlarla Afganistanda birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hzla hakim oldu.

Bakent Kabili kuatan Taliban, 15 Austosta Cumhurbakan Eref Ganinin ülkeyi terk etmesinin ardndan kenti çatmasz ekilde kontrolüne ald.

Ana Sayfaya Git