"Tam bir şok yaşadık"

Suriye'nin İdlib kentinde hava bombardımanı sonucu çocuklarının hayatını kaybettiğine ilişkin haberler çıkan aile, yaşananlara tepki gösterdi.

Haberler 08.11.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç sava nedeniyle Türkiyeye snan ve Harran Konteyner Kentinde ailesiyle yaama tutunmaya çalan 32 yandaki baba Mahmut Yasin, yaklak 6 yl önce dlibden hamile eiyle birlikte Türkiyeye sndklarn ve Akçakale Süleymanah Konaklama Tesislerine yerletiklerini söyledi.

Buraya geldikten ksa bir süre sonra üçüzlerinin doduunu ve bunlara Recep, Tayyip ve Erdoan isimlerini verdiklerini hatrlatan Yasin, dönemin Babakan Recep Tayyip Erdoann da kendilerini ziyaret ettiini anlatt.

Bir süredir çocuklarnn öldüüne dair haberlerin çktn ve bunun kendilerini kahrettiini vurgulayan Mahmut Yasin, unlar kaydetti:

Tam bir ok yaadk

Türkiye bize sahip çkt ve buraya geldiimizde oullarm dodu. çimden geldii için ve Sayn Recep Tayyip Erdoan çok sevdiimiz için isimlerini bu ekilde koyduk. Daha sonra bizi Akçakalede ziyaret etti, evlatlarm sevdi, sonrasnda ise Harrana nakledildik. Burada mutluyuz. Birkaç gündür bu haberler dolayor, ne olduunu anlayamadk. çocuklarm yanmdayd ama uzaktaki akrabalarm arayp ban sa olsun, onlar cennete bir melek artk eklinde sözler söyledi. Tam bir ok yaadk. Ne yapacamz ardk, çok korktuk, ok olduk, çocuklarmn bana bir ey gelir diye hala korkuyorum.

Anne Meryem Yasin (28) ise oullar Recep, Tayyip ve Erdoan Yasinin burada anaokuluna gittiklerini ve huzurlu bir ekilde yaamlarn sürdürdüklerini dile getirdi.

çocuklar doduunda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendilerini ziyaret ettiini ve daha sonra da kendilerini Ankarada arladn ifade eden Yasin, Buradaki hayatmza altk, tüm ihtiyaçlarmz karlanyor, evlatlarm okula gidip geliyorlar. Ancak çkan bu haberler bizi sarst, acaba biz rüya m görüyoruz, onlar gerçekten öldüler mi diye düünmeden edemedik. Bu nasl bir eydir, insanlar nasl böyle haber yapabilir anlayamyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git