Tartışma Dinmiyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro Sorumlusu Bahtiyar, 25 Eylül referandumunun ertelenmesi için, ABD, BM ve İngiltere'nin referandumun ertelenmesi için sunduğu teklifin ciddiye alınması gerektiğini söyledi

Haberler 17.09.2017 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, referandumunun ertelenmesi için ABD, Birlemi Milletler (BM) ve ngilterenin sunduu teklifin ciddiye alnmas gerektiini söyledi.

Bahtiyar, Süleymaniye kentinde düzenlenen bir konferans sonras gazetecilere, iki gün önce ABD, BM ve ngiltere tarafndan referandumun ertelenmesi için sunulan teklif hakknda açklamalarda bulundu.

IKBY halknn haklarnn güvence altna alnmas ve referandumun ertelenmesine karlk garanti verilmesini beklediklerini aktaran Bahtiyar, KYB olarak sunulan teklifin ciddiye alnmas kanaatindeyiz. ifadesini kulland.

TEKLF CDDYE ALINMALI

Bahtiyar, teklifin görüülmesi için önümüzdeki iki gün içerisinde siyasi parti liderlerinin önemli görümeler gerçekletirip, üzerinde deerlendirme yapacaklarn dile getirdi.

IKBY Bakan Mesut Barzani, dün yapt açklamada, ellerine referanduma denk bir alternatifin ulamadn ve referandumu ertelemeyeceklerini söylemiti.

Barzani, iki gün önce, ABD Bakan Donald Trumpn DEAla Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, BM Irak Temsilcisi Jan Kubis ve ngilterenin Badat Büyükelçisi Frank Bakery ile bir araya gelip, referandumun ertelenmesi için bir teklif aldklarn açklamt.

Ana Sayfaya Git