Tecavüz Çocukları!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddet Özel Temsilcisi Pramila Patten, Irak'ta DEAŞ militanlarının tecavüzleri sonucu doğan çocukların birçoğunun kabul görmediğini ve terk edildiğini söyledi.

Haberler 11.03.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Patten, Iraka yapt 8 günlük ziyaretin ardndan BM Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, terör örgütü DEA militanlarnn elinden kurtulan kadnlar ile kz çocuklarnn maruz kald cinsel iddet olaylarna dikkati çekti.

TECAVÜZ çOCUKLARI

Badat, Erbil ve Musulda hükümet yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dini liderler ile DEAn elinden kurtulan kadnlar ve kz çocuklaryla görümeler yaptn belirten Patten, Sa kalanlarn yürek burkan hikayelerini ilk elden dinledim. dedi.

Ülkede bin 500ü kadn ve kz çocuu olmak üzere 3 bin 154 Ezidi ile 600ü kadn, 250si çocuk Türkmen ve ii bin 200 kiinin hala kayp olduunu aktaran Patten, DEA militanlarn tecavüzleri sonras doan çocuklarn toplumda kabul görmediini vurgulad.

Patten, Tecavüz sonras doan birçok çocuk terk ediliyor. Baz dini liderler empati gösterse de kabile liderleri tecavüzden doan çocuklar kabul etmede büyük bir isteksizlik sergiliyor. Musulda yetkililer terk edilen binlerce çocuk için yetimhane açmak zorunda kaldklar bilgisini verdi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git