Tel Abyad düşürüldü!

Barış Pınarı Harekatı kapsamında TSK ve Suriye Milli Ordusu askerlerinin Tel Abyad kent merkezinde kontrolü önemli ölçüde sağladığı belirtildi.

Haberler 14.10.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Fratn dousunun teröristlerden arndrlmasna yönelik balatlan Bar Pnar Harekat 6inci gününe girdi. TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan ilerledii harekatta obüsler ise havadan terör hedeflerini ate almay sürdürüyor. AKam saatlerinde, Tel Abyad kent merkezinde kontrolün önemli ölçüde, TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafndan saland belirtildi.

4ÜNCÜ GÜNDE RESULAYNA GRLD

Terör hedeflerinin karadan ve havadan ate altna alnmasnn ardndan gece saatlerinde TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan giri yapt. TSK ve SMO unsurlar karadan anlurfann Akçakale ilçesinin karsndaki Telabyad ve Ceylanpnar ilçesinin karsndaki Rasulayn kentlerini teröristlerden temizlemeye yönelik harekat kapsamnda köyleri tek tek özgürletirdi. Sivillerin zarar görmemesi için hassasiyetle hareket eden birlikler, Rasulayn ilçe merkezine önceki gün ulaarak kontrolü salad.

TELABYAD DÜÜRÜLDÜ

Rasulaynda kontrolü salayan TSK ve SMO unsurlar, dou ve batsndan ilerledii Telabyad ilçe merkezini de özgürletirmeye yönelik çabasn sürdürdü. Titiz ekilde ilerleyen ve topçu birliklerinin de güzergah üzerindeki terör hedeflerini vurarak destek verdii TSK ve SMO birliklerinin Telabyada akam saatlerinde ulat.

Harekat kapsamnda TSK ve Suriye Milli Ordusu askerlerinin Tel Abyad kent merkezinde kontrolü önemli ölçüde salad belirtildi. Öleden sonra Tel Abyadn d mahallelerinde görülen TSK ve SMO askerleri, kent merkezini ele geçirdi. Baz noktalarda ise operasyonlarn sürdüü, yer yer çkan çatmalarda teröristlerin etkisiz hale getirildii bildirildi. Tel Abyadn Türkiye snrna yakn bölgelerindeki Suriye Milli Ordusu askerleri, zafer iaretiyle sevinç gösterisi yapt.

BAYRAKLAR DALGALANIYOR

Tel Abyadn ilçe merkezinde de kontrolün salanmasnn ardndan SMO askerleri, ilçenin Türkiye snrndaki gümrük kapsna SMO bayraklarn göndere çekti. Snrn Türkiye tarafndan ise baz vatandalar ellerindeki Türk bayraklarn sallayp, SMO askerlerinin sevincine karlk verdi.

Türkiye snrnn güneyinde 30 kilometre derinlikteki M4 otoyoluna inen birlikler burada terör örgütünün ikmalini keserken, Telabyadn da özgürletirilmesinin ardndan PKK/YPGnin Kaml ile Ayn El Arap arasndaki ba da koparlm olacak.

SULUK BELDES ELE GEçRLD

Bar Pnar Harekat kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu unsurlar, Telabyad ile Rasulayn arasnda kritik öneme sahip Suluk Kasabas da teröristlerden arndrld. Telabyadn güneydousundaki Suluk Beldesi, sabah saatlerinde scak çatmalarda teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardndan özgürletirildi.

HER TARAFI TUZAKLAYIP KAçIYOR

Rasulaynn terör örgütünden arndrlmasnn ardndan yeni hedef olan ve girilmesinin an meselesi olduu Telabyadda PKK/YPGli teröristlerin etraf patlaycyla tuzaklayp kaçt belirtildi. Teröristlerin büyük bölümünün kaçt Telabyad ilçe merkezindeki operasyona TSK birliklerinin yan sra Polis Özel Harekat timleri da katlyor.

OBÜSLER HEDEFLER VURUYOR

stihbarat birimleri, harekata katlan askerler ve insansz hava araçlarndan elde edilen görüntülerle belirlenen terör hedefleri obüs ve tank atlar ile tam isabetle vuruluyor. Obüs atlar ile etkisiz hale getirilen terör hedeflerinin vurulmasnn ardndan yükselen dumanlar Türkiye snrndan da net ekilde görülüyor.

SINIRDA GÜVENLK HAD SAFHADA

Bugüne kadar 2 asker ve 18 sivilin ehit olduu 490 teröristin ise etkisiz hale getirildii harekat kapsamnda Suriye snrndaki yerleim alanlarnda da sivillerden snra yaklamamalar konusunda uyarlar yaplyor. Hoparlörlerden sk sk uyar anonslarnn yapld snr ilçelerinde polisler vatandalardan sokaklarda dolamamalar ve güvenli alanlara gitmelerini istiyor. Snr hattnda ise askerler zrhl araçlarla sürekli devriye görevi yaparak teröristlerin olas saldrlarna ve szma giriimine engel oluyor.

SINIRA SEVKYAT SÜRÜYOR

Öte yandan snr hattndaki Akçakale ve Ceylanpnara askeri sevkiyatta devam ediyor. Önceki gece ve sabah saatlerinde de Türkiyenin farkl birliklerinden çkan zrhl araç ve askeri personeller ile Suriye Milli Ordusu unsurlar ve araçlar konvoy halinde anlurfaya geldi. Güvenlik önlemleri arasnda ilerleyen konvoyda bulunan araç ve askeri personeller Suruç, Akçakale, Ceylanpnar ve Nusaybine yönlendirildi. Bu ilçelerde konulanan araç ve askerlerin harekat kapsamnda snr geçerek karadan teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyona destek verecei belirtildi.

AKçAKALEYE ROKETL SALDIRI

Telabyadda bulunan teröristler tarafndan Akçakale ilçe merkezine roketli saldr düzenlendi. Snr aan ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki bir eve isabet eden roket, hasara neden oldu. Panie yol açan saldrnn ardndan evde bulunan Suriye uyruklu aile tahliye edilirken, güvenlik güçleri de önlem ald. Saldr sonras teröristlerin roketi ateledii bölge ise snrda konulu topçu birlikleri tarafndan ate altna alnarak imha edildi. Öte yandan Telabyad ilçe merkezinin d mahallelerinde sk sk silah sesleri geliyor.

Ana Sayfaya Git