Tel Abyad ilçesinin çehresi değişiyor

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçesinde Türkiye destekli yerel meclis tarafından yeni yapılan yol, sokak, cadde ve elektrik direklerinin süsleme çalışmalarıyla ilçe daha modern bir yüze kavuştu.

Haberler 18.12.2021 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tel Abyad

Tel Abyad Yerel Meclisi, Esed rejiminin yllarca yapmad ve terör örgütü YPG/PKKnn ilçeyi terk ederken tahrip ettii kamu binalar ve altyapnn bir ksmn yeniden yaparken, dierlerini de yeniliyor.

Bu ina ve yenileme çalmalarnda Tel Abyad Yerel Meclisinin kendi öz kaynaklaryla kurduu beton, kilit parke ta ve bordür ta üretim tesislerinde ürettii malzemeler kullanlyor.

Meclisin kent merkezini yeni modern kimlie kavuturmak için yürüttüü çalmalarda kentteki ana yola kaldrm yapld, elektrik direkleri süslendi ve Tel Abyad göbeine saat kulesi dikildi.

Peyzaj, tretuvar, aydnlatmasyla yaya ve araç trafii için en rahat ekilde tasarlanan cadde ve sokaklar, Tel Abyadllarn beenisini kazand.

Tel Abyad ilçe merkezindeki ana yolda 3 bin metrekare kilit parke ta döeme çalmas yaplrken, Tel Abyad snr kapsndan ilçe merkezine kadar uzanan yolda 22 bin metrekare kilit parke ta döeme çalmalar da sürüyor.

Bu yl Tel Abyadn gelime ve kalknma yl olacak

Tel Abyad Yerel Meclis Bakan Salih Hac Abdullah, sava sürecinde kentte hasar gören ve tahrip edilen bütün altyapnn yenilenmesi çalmalarna devam edildiini söyledi.

Abdullah, ilaç, temel gda malzemeleri ve sebze fiyatlarnda yaanan orantsz artn önüne geçebilmek için alveri merkezi ve içinde eczane, sebze pazar bulunacak projenin ina çalmalarnn sürdüünü aktard.

Krsal kesimdeki yerleimlere elektriin ulamas için çaba sarf etmeye devam ettiklerini belirten Abdullah, 3 bin metrekare parke ta döemesi yapld, 22 bin metrekare daha yaplacak. Elimizde sihirli denek yok ancak gelecek günler daha iyi olacak. Tamamlanan ve yaplmaya devam eden projelerle bu yl, Tel Abyadn gelime ve kalknma yl olacak. diye konutu.

Dükkanlar gecenin geç saatlerine kadar açk

Tel Abyadl Abbodi Silo, AA muhabirine yapt açklamada, kentteki düzenlemelerin iyiye gittiini, sokaklar ve kaldrmlarn yeniden yapldn söyledi.

Kent merkezindeki ana yolda elektrik direklerinin süslendiini belirten Silo, Daha önce sokaklar karanlkt, u an dükkanlar gecenin geç saatlerine kadar açk kalyor. Tel Abyad, daha önceki dönmelere kyasen karlatrlmayacak deiikliklere ahit oldu. dedi.

Dier Tel Abyadl Raed Dehi ise köyden kente her geldiinde yaplan yeni eyler gördüünü belirterek, Elektrik direklerinin süslenmesi kente ruh verdi. dedi.

Dehi, yerel meclis tarafndan yaplan yakt istasyonu ve frn projelerinin de tekelleme ve orantsz yükselen fiyatlarn önüne geçtiini söyledi.

u an yaplan yenileme ve gelime çalmalarnn ne Esed rejimi döneminde ne de terör örgütü YPG/PKKnn günlerinde yapldn vurgulayan Dehi, Tel Abyadllarn yeni binalar yaptn ve pazarda dükkanlar açtn kaydetti.

Dehi, Köylerden ilçeye gelip yaplan yeni eyler görünce insan gerçekten mutlu oluyor. ifadesini kulland.

Yerel Meclisin beton ve parke ta tesisinde çalan Hüseyin Dervi de kentte kullanlan malzemeler bu tesiste üretildii için tesisi Tel Abyadn kalbi olarak nitelendirdi.

Dervi, buradan çkan malzemelerle ehirdeki altyapnn ve kamu hizmet binalarnn yenilenmesi ve iyilemesinin yapldn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git