"Tel Abyad terörden temizlendi artık güvendeyiz"

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Tel Abyad'da günlük yaşamdaki hareketlilik her geçen gün daha da artıyor.

Haberler 31.10.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Pnar Harekat ile terörden kurtarlan ve güvenlik çalmalarnn devam ettii Tel Abyad ilçesine dönüler sürerken günlük hayatn normale dönmesi için de bölge halknn ihtiyaçlar karlanyor.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, terör örgütü YPG/PKKdan kurtarlan Tel Abyadda güvenlik çalmalarn sürdürüyor.

Türk Kzlay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) ve HH nsani Yardm Vakf da ilçede hayatn hzlca normale dönmesi ve bölge halknn temel ihtiyaçlarnn karlanmas için imkanlarn seferber ediyor.

lçenin terörden arndrlmasnn ardndan, YPG/PKK tarafndan zorla göç ettirilenler de evlerine dönmeye balad.

13 Ekimde terörden temizlenen ilçe merkezinde frnlar, manavlar ve restoranlar halkn ihtiyaçlarn karlamaya çalyor.

AA kameralar, ilçedeki hareketlilii, top oynayan ve bisiklet süren Tel Abyadl çocuklar, terör örgütünden kurtulan esnaf ve ailelerin mutluluunu kaydetti.

Tel Abyadl Semir Ahmet, AA muhabirine yapt açklamada, ilçenin harekat öncesinde terör örgütü YPG/PKKnn igali döneminde yaadklar zorluklar anlatt.

Ahmet, Özgür Suriye Ordusu sayesinde (YPG/PKK) onlardan kurtulduk. Herkesi zorla silah altna alyorlard. Tel Abyad terörden temizlendi, artk güvendeyiz. dedi.

Terör örgütü ilçeyi igal ederken Türkiyeye snan Esaat Abo, 7 yldan sonra YPG/PKKl teröristlerden kurtarlan ehrine geri döndüünü söyledi.

Abo, Terör örgütü DEA, Tel Abyadda 4 evimi patlatt, sonrasnda ise ilçeyi igal eden YPG, her eyime el koydu. Geri döndüüm için mutluyum. diye konutu.

- Arap veya Kürt fark etmez, hepimiz kardeiz

Tel Abyadl manav smail Abdullah da ilçede tamamen güvenliin salanmas için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduunu anlatt.

Yerinden edilenlere ilçeye geri dönme çars yapan Abdullah, Arap veya Kürt fark etmez, hepimiz kardeiz. Tel Abyad terör örgütünden temizlendi. Durumlar iyiye gidiyor. Tel Abyadllarn çou evine ve toprana döndü, i yerlerini açt. Ticaret de eskiye kyasla daha iyi durumda. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git