Tel Rıfatlılar topraklarına yuvalanan YPG/PKK ile Esed rejimini protesto etti

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK tarafından topraklarından zorla göç ettirilen Tel Rıfatlılar, Türkiye sınırında sığındıkları Azez ilçesinde YPG/PKK ve Beşşar Esed rejimini protesto ederek topraklarının terörden arındırılmasını istedi.

Haberler 23.10.2021 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azez

Türkiye snrndaki Azez ilçe merkezinde yaayan Tel Rfatllar, cuma namazndan sonra Babüsselame Snr Kaps önünde topland.

Yerinden edilen Tel Rfatllar, evlerini igal eden terör örgütü YPG/PKK ile Suriyenin kuzeyine saldrlarn sürdüren Rusya ve Esed rejimini protesto etti.

Gösteriye katlan Tel Rfatllar, YPG ve Esed rejiminin zulümlerinin bitmesini istiyoruz, Rusya Suriyedeki katliamlarn sebebidir, Katliamlarn ve göçlerin temel kayna Esed rejimi, YPG/PKK ve DEAtr, Türk Silahl Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusunu topraklarmzn kurtarlmasnda destekliyoruz, Mutlaka topraklarmz igalden kurtaracaz yazl dövizler tad.

6 yldr kamplarda yayoruz

AA muhabirine açklamada bulunan Tel Rfatl Muhammed Ebu brahim, Terör örgütü yüzünden evlerimizi brakmak zorunda kaldk. 6 yldr kamplarda yayoruz. dedi. Ebu brahim, evlerine dönmek istediklerini belirterek, Biz Tel Rfatllar kamplarda yaamak zorundayz. Evlerimiz igal altnda. Topraklarmzn igalden kurtarlmasn istiyoruz. diye konutu.

Topraklarmza dönmek istiyoruz

Tel Rfat yaknlarndaki Minna köyünden göç ettirilen sivillerden Ahmet Ebu brahim de 6 yldr evinden uzak yaadn kaydetti.

Ebu brahim, Terör örgütü topraklarmz igal etti. Sesimizi duyurmak amacyla toplandk. Sesimizin tüm dünyaya ulamasn istiyoruz. Topraklarmza dönmek istiyoruz. ifadelerini kulland.

Tel Rfatllar evlerine dönmek istiyor

Bamsz Kürt Rabtas Bakan Abdulaziz Temmo da Tel Rfatllarn protestolarna destek vermek amacyla Azeze geldiklerini söyledi.

Temmo, 2016 ylnda topraklarndan çkmak zorunda kalan Tel Rfatllar, evlerine dönmek istiyor. Rabta olarak onlarn yanndayz. Türkiyeden terör igalindeki bölgeleri temizlemesini istiyoruz. dedi.

YPG/PKKl teröristler, Rusyann hava desteiyle ubat 2016da Tel Rfat ele geçirmiti.

Terör örgütü, Tel Rfatta yaklak 250 bin sivili yerinden etmi, söz konusu nüfus Türkiye snrna yakn bölgelere snmt.

YPG/PKK, buradan Frat Kalkan Harekat (FKH) ve Zeytin Dal Harekat (ZDH) bölgesindeki yerleim yerleri ile emniyeti salayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaçlarn mevzilerine saldryor.

Ana Sayfaya Git